Torku Konyaspor Çıkışını Sürdürmek İstiyor

PTT 1. Lig takımlarından Torku Konyaspor'un Teknik Direktörü Uğur Tütüneker, takımın yakaladığı çıkışın oyuncuların verdiği...

PTT 1. Lig takımlarından Torku Konyaspor'un Teknik Direktörü Uğur Tütüneker, takımın yakaladığı çıkışın oyuncuların verdiği olumlu reaksiyondan kaynaklandığını söyledi.

Göreve gelmelerinden bu yana geçen süre içerisinde takımın gösterdiği değişimi kendilerinin de beklemediğini ancak yapmak istediklerinin gerçekleşmesinden dolayı mutlu olduğunu belirten Tütüneker, Manisaspor maçında sahada mücadele eden bir ekip olduğunu ve kendilerinin ana felsefesinin bu olduğunu söyledi. Tütüneker, "Mücadele etmeden bir şey olmuyor. Biz mücadeleyi ön planda tutuyoruz. Benim oyun mantalitem ve takımın yapısına bakıldığında takımın devamlı olarak ileride oynaması gerektiğine inanıyorum. Bu ekibin oyunu ileride kabul ederek oynayabilecek kapasitesi var. İleride yaptığı baskıyla Manisaspor'u çok zor durumda bıraktığını gördük. Bunu her maçta yapabilmeliyiz. Oyuncularımız bunu Karşıyaka maçında da gösterdiler. Bizim oyunumuz aslında çok basit bir oyun değil. Biz daha zorunu yapıyoruz. Çünkü baskı yapıyoruz. Buna fizik güç ve kondisyon gerekli. Dolayısıyla biz en zor oyunu tercih ettik. Ama ben en doğrusunun da bu olduğuna inanıyorum. O nedenle bu takımı biz öyle ya da böyle ileriye çıkarmamız lazım. Eğer biraz daha kaliteli ve rahat pas yüzdesini oturtabilirsek çok daha iyi şeyler olacağını düşünüyorum. İyi oyun olduktan sonra skorlar zaten kendiliğinden gelecektir" dedi.

Reklam
Reklam

PTT 1. Lig’in 16. haftasında 16 Aralık Pazar günü iç sahada oynayacakları Şanlıurfaspor maçı ile ilgili de açıklamada bulunan Tütüneker, "Bizim için rakibin durumu önemli değil. Karşıyaka da deplasmanda iyi oynayan bir takımdı. Biz kendi oyunumuzu oynadık. Biz kendi yapabileceklerimize konsantre olup sahaya çıkacağız ve elimizden gelenin en iyisini de inşallah yapacağız" şeklinde görüş belirtti.

Uğur Tütüneker, göreve gelmesinin üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen takımda yaşanan bu değişimin kendisinden kaynaklanmadığını dile getirerek, “Oyuncular bize inanılmaz bir reaksiyon gösterdi. Bizim mantalitemize uyum sağladılar. Çıkışımızda bundan kaynaklanıyor” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: