Torku Konyaspor-Trabzonspor Notları

Mehmet Kayhan YILDIZ/KONYA, 28'İNCİ MAÇ Torku Konyaspor'la Trabzonspor, Süper Lig tarihinde 28’inci randevuya çıktı. Yeşil beyazlılar ile borda mavililer arasında şimdiye kadar oynanan

Mehmet Kayhan YILDIZ/KONYA,
28'İNCİ MAÇ
Torku Konyaspor'la Trabzonspor, Süper Lig tarihinde 28’inci randevuya çıktı. Yeşil beyazlılar ile borda mavililer arasında şimdiye kadar oynanan 27 müsabakada, Trabzonspor 14, Torku Konyaspor ise 6 kez galip geldi. Maçlardan 7'si ise berabere bitti.
CARDOZO OYNADI
Trabzonspor'un Paraguaylı golcü yıldızı Oscar Cardozo ilk 11’de yer aldı. Cardozo, bordo mavili formayla ligde bugühne kadar 15 gole ulaştı.
6 OYUNCU KADRODA YOK
Akhisar Belediyespor karşılaşmasında sarı kart görerek cezalı duruma düşen Trabzonspor'un orta saha oyuncusu Mehmet Ekici, aynı maçta sağ ayak ikinci ile üçüncü tarak kemiklerinde kırık tespit edilen Aytaç Kara ile ayrıca sakatlıkları devam eden kaleci Onur, Belkalem ve Yusuf Erdoğan, teknik direktör Ersun Yanal tarafından disiplinsiz hareketleri nedeniyle antrenmanlara alınmayıp önceki gün affedilen Constant, 21 kişilik futbolcu kadrosunda yer almadı.
HACIOSMANOĞLU TELEVİZYONDAN İZLEDİ
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, cezası nedeniyle karşılaşmayı otelde televizyondan izledi. Torku Konyaspor Başkanı Ahmet Şan ise karşılaşmayı protokol tribünündeydi.
KONYASPOR’DA 3 EKSİK
Yeşil beyazlı ekip ise 4 maçtır devam eden yenilmezliğini sürdürmek için sahaya çıktı . Torku Konyaspor’da sakat olan Mahlangu ile dizinde gerilme ve ödem oluşan Hasan Kabze forma giyemedi. Sarı kart cezalısı olan Mehmet Uslu kadroda yer almadı.
TARAFTARLARDAN CENTİLMENLİK ÖRNEĞİ
Karşılaşma öncesi bordo-mavili ve yeşil bayazlı taraftarlar büyük centilmenlik örneği gösterdi. Trabzonspor taraftarları, Torku Konyaspor'un renklerinden biri olan 'Yeşil' diye tezahurat yaparken, Torku Konyaspor taraftarları da 'Beyaz' diye bağırarak karşılık verdi. Her iki takımın taraftarları da birbirlerini alkışlayarak kutladı.
SEYİRCİLER ARANDI
Stadyum çevresinde polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Her iki takımın taraftarı da stadyuma üstleri aranarak alındı. Tribünlere yabancı madde sokulmasına izin verilmedi.
TRABZONSPOR KAFİLESİNE GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ
Kaldığı otelden stadyuma gelen Trabzonspor kafilesi için geniş güvenlik önlemi alındı. Motorize polis ekiplerinin ve çevik kuvvet ekiplerinin eşlik ettiği kafileyi taşıyan otobüs, karşılaşmanın oynanacağı Torku Arena Stadyumu'na gitti.
TARAFTARDAN BÜYÜK İLGİ
Torku Konşyasporlu taraftarlar 42 bin kişilik stadyumun büyük bölümünü doldururken Trabzonspor taraftarı stadyumda kendileri için ayrılan bölümü tamamen doldurdu. Taraftarlar, ısınmak için sahaya çıkan futbolculara tezahüratlarla destek verdi.
SAVCI KİRAZ UNUTULMADI
Torku Konyaspor taraftarları, şehit Savcı Kiraz'ı unutmayarak tribüne üzerinde fotoğrafının bulunduğu 'Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı saygıyla anıyoruz' yazılı parkant astı.
MAÇ ÖNCESİ KAREOGRAFİ
Yeşil beyazlı taraftarlar karşılaşma öncesi kareografi yaptı. Taraftarların bir bölümü beyaz karton açarken, kartonların arasında elinde Torku Konyaspor bayrağı bulunan at üzerindeki Sultan Alaaddin Keykubat'ın dev posteri asıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: