Toros Finike Koleji 'kitap Okuma Seferberliği' Başlattı

Antalya'nın Finike ilçesinde faaliyet gösteren Özel Toros Finike Koleji, '7'den 70'e okuma seferberliği' başlattı. Bu...

Antalya'nın Finike ilçesinde faaliyet gösteren Özel Toros Finike Koleji, '7'den 70'e okuma seferberliği' başlattı. Bu etkinliği her yıl düzenli olarak tertipleyen okul; okuduğu kitabı en iyi anlayan ve anlatan öğrencisine hediye veriyor.

Kitap okumaya teşvik için öğrencilere 2 ay önce kumbara dağıtan Toros Finike Koleji'nde, kumbaralar okulun tertip ettiği kitap sergisinde topluca açıldı. Kumbarasını dolduran öğrenciler, kitap standına koştu. Birbirinden güzel okuma, boyama kitaplarını bir arada bulan öğrenciler diledikleri kitabı seçmenin keyfini yaşadı.

Reklam
Reklam

Okumayı çok sevdiğini belirten 8. sınıf öğrencilerinden Zehra Bulut, "Okulumuzun böyle bir imkan sunması bizi çok sevindirdi. Kumbaramızda biriktirdiğimiz paralarla çok güzel kitaplar alma fırsatı bulduk." dedi.

6. sınıf öğrencilerinden Ahmet Selim Erdoğan da, kumbarasında biriktirdiği paralarla kitap alma imkanı bulan öğrencilerden. Kitap standlarında çok çeşitli kitaplar bulunduğunu dile getiren Ahmet Selim, "Biriktirdiğim paralarla dilediğim kitapları aldım." diye konuştu.

Okul Müdürü Cemil Demirtaş, öğrencilerin okudukları her kitabı anne ve babalarıyla paylaştıklarını ifade etti. Okul olarak akşam evde ebeveynlerle birlikte kitap okuma saati düzenlediklerini belirten Demirtaş, "Tüm öğrencileri kitap okumaya teşvik etmek için okulda kitap sergisi düzenledik. Öğrencilere harçlıklarını biriktirmeleri için kumbaralar dağıttık. Kumbaraları dolduran öğrenciler biriktirdikleri harçlıklarla değişik kitaplar alma imkanı buldu.” dedi.
Demirtaş şunları ifade etti: “Öğrencilerimize bu yaşlarda kitap okuma alışkanlığını kazandırarak toplumumuza kültürlü, donanımlı birer birey yetiştirmeyi hedefliyoruz. Biz öğretmenler olarak haftada bir kitap bitirerek öğrencilerimize örnek oluyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz