Toroslar Belediyesi'nden Okul Öncesi Eğitime Sınıf Desteği

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen...

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve UNICEF’in teknik desteği ile yürütülen “Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi” projesine, Toroslar Belediyesi'nin, eğitim merkezleri tahsis ederek katkı sunduğu bildirildi.

Projenin 10 pilot ilinden biri olan Mersin’in Toroslar ilçesinden 5 farklı toplum temelli birimin açılması amacıyla Belediye Başkanı Hamit Tuna, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yılmaz ve İlçe
Halk Eğitim Müdürü Yusuf Gülgen arasında bir protokol imzalandı.

Reklam
Reklam

İmza töreni öncesi UNICEF İl Saha Koordinatörü Didem Çakır, katılımcılara, projenin amacı ve çalışma faaliyetleri ile ilgili bilgi verdi. Çakır, “Türkiye genelinde 0-66 yaş grubuna sahip, özellikle dezavantajlı çocukların çalışma müfredatı ve bu konuda eğitim almış kişiler tarafından verilen erken çocukluk hizmetlerine ulaşmalarını sağlamaktır. Anne karnından itibaren ilkokul çağına kadar erken çocukluk dönemi çocuklarımızın gelişimi için en kıymetli dönemdir.” dedi.

Daha sonra söz alan Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yılmaz, erken çocukluk döneminin, çocuğun öğrenme potansiyelinin en yüksek olduğu dönem olduğunu vurgulayarak, projeye destek veren Toroslar Kaymakamlığı'na, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise bilimsel araştırmalara göre, okul öncesi eğitimi alan çocukların ileriki yaşlarda daha başarılı olduklarını ifade etti. Belediye olarak, eğitimi önemsediklerini ve ilçedeki tüm eğitim kurumlarına imkanları ölçüsünde destek olduklarını vurgulayan Tuna, şöyle devam etti: "Okul öncesi eğitimin güçlendirilmesi konusunda eğitim merkezleri tahsis ediyoruz. Oluşturacağımız bu mekanlarla inşallah okul öncesi eğitim alan çocuklarımızın sayısını daha da arttıracağız.”

Reklam
Reklam

Yapılan anlaşmada; Serinevler'de, Toroslar Belediyesi ve Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği sonucu açılacak ve ücretsiz olarak haftada 40 çocuğa hizmet verecek olan 2 tane çocuk etkinlik sınıfı, Osmaniye ve Akbelen Koray Aydın Stadı’nda Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Toroslar Belediyesi, Toroslar Halk Eğitim Müdürlüğü, Toroslar Toplum Sağlık Merkezi ve Kadın Doğum Çocuk Hastanesi işbirliğiyle oluşturulan, ücretsiz olarak haftada yaklaşık 30’ar çocuğa hizmet verecek anne katılımlı çocuk faaliyetleri sınıfı ile Kırmızı Güller Hanımlar Derneği bünyesinde, Toroslar Halk Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği sonucu açılan ve ücretsiz olarak haftada 30 çocuğa hizmet verecek oyun odaları yer alıyor.

İmza töreni ardından, Toroslar Belediye Başkanı Hami Tuna ve protokol üyeleri, eğitim sınıflarını ve mobil bilgi otobüsünü ziyaret ederek, minik öğrencilerin çalışma faaliyetlerini inceledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: