Toroslar Belediyesi’ne ‘engelsiz İstihdam Çalışması’ Plaketi Verildi

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi’ne, engellilere yönelik hazırladığı Avrupa Birliği (AB) projeleri ile Engelsiz İstihdam...

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi’ne, engellilere yönelik hazırladığı Avrupa Birliği (AB) projeleri ile Engelsiz İstihdam Çalışması ve En İyi Kurum plaketi verildi. Plaketi, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, “Eşit Yaşam, Eşit Katılım” AB Gençlik Projesi kapsamında Mersin’e gelen Avrupalı öğrencilerden aldı.

Toroslar Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, proje kapsamında engellilerin yaşam koşullarını incelemek ve bilgi almak üzere Türkiye ile birlikte 6 ülkeden 40 kişilik grup halinde Mersin'e gelen Avrupalı öğrenciler, Mersin genelindeki kamu kurum ve kuruluşların yanı sıra, özel kurumları ve sivil toplum teşkilatlarını ziyaret etti. Öğrenci heyeti, engelli vatandaşlara yönelik hazırladığı AB projeleri ve Toroslar Teknik Eğitim Kursları kapsamında yaptığı çalışmalar ile Mersin’de belediyeler arasında örnek gösterilen Toroslar Belediyesi’ne Engelsiz İstihdam Çalışması ve ‘en iyi kurum’ plaketini layık gördü.

Reklam
Reklam

Mersin Marina’da gerçekleştirilen programda proje ile ilgili kapsamlı bilgiler veren proje eğitmeni Hasan Uğur Can, engellilere yönelik çalışmalarda Belediye Başkanı Tuna’nın her zaman büyük desteğini gördüklerini ve ilçe belediyelerden en çok Toroslar Belediyesi’nin bu çalışmalara katkı sunduğunu belirtti.

Plaketini Romanya’dan gelen yabancı konuklardan alan Başkan Tuna da kendilerini böyle anlamlı bir projede onurlandırdıkları için öğrencilere teşekkür ederek, engelli vatandaşlara engelsiz bir yaşam için çalıştıklarını ifade etti. Kentin engelli vatandaşlar için de yaşanabilir hale getirilmesi amacıyla hayata geçirdikleri çalışmalar hakkında bilgi veren Tuna, “Amacımız, engellilerimizin önündeki engelleri kaldırmak ve onların toplumsal hayata katılımlarını sağlamaktır. Bu kapsamda, görme ve ortopedik engellilerimize 800 tekerlekli sandalye, 600 beyaz baston dağıttık. Engellilerimizi sporla buluşturmak adına geçtiğimiz dönemde Fiziksel Engelliler Basketbol Takımını kurduk. Bu konuda iki AB projesine imza attık. Bunlardan birincisi Görme Engelliler Derneği Mersin Şubesi ile birlikte hayata geçirdiğimiz Görme Engellilerin Toplumla Entegrasyonu ve Engelsiz Yaşam Projesi’dir. Bu proje ile görme engelli vatandaşlarımıza bilgisayar, masörlük, santral operatörlüğü, rehberlik ve serbest hareket etme gibi 5 dalda eğitim verdik. Diğeri de Yunanistan’ın Drama Belediyeler Birliği ile ortaklaşa yürüttüğümüz Erişebilir Turizmin Geliştirilmesi Projesi. Bu proje ile de engelli insanlarımızın engelsiz bir şekilde seyahat edebilmeleri için gerekli zeminlerin oluşturulmasıyla ilgili çalışmalar yaptık. Ayrıca Toroslar Belediyesi Engelliler Akademisi’ni hayata geçirdik. Çağdaşkent Mahallesi’nde en kısa sürede tamamlamayı planlandığımız ve 60 kişinin faydalanabileceği şekilde tasarlanan bu merkez, engelli vatandaşlarımıza mesleki eğitimin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif alanda da hizmet verecek” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: