Toroslar'da badem, zeytin, ceviz ve kestane yetiştiriciliği yaygınlaştırılacak

AK Parti Antalya Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Sadık Badak, Antalya'nın Gündoğmuş, İbradı ve...

AK Parti Antalya Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Sadık Badak, Antalya'nın Gündoğmuş, İbradı ve Akseki ilçelerinde kestane, ceviz ve badem üretiminin yaygınlaştırılacağını belirtti.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 3 ilçede ceviz, badem, zeytin ve kestane üretimini artırmaya yönelik çalışma başlattığını bildiren Badak, bölgede 4 ürünün üretim rekoltesini artırarak bölge ekonomisine canlılık kazandırmayı hedeflediklerini kaydetti. 3 ilçede yapılan çalışma ile ilgili yazılı açıklama yapan Badak, 3 ilçenin iklim ve coğrafi yapısının kestane, ceviz, badem ve zeytin üretimine elverişli olduğunu ifade etti.
Ülkede rekolte düşüklüğünden İran, Romanya ve Amerika'dan badem ve ceviz ithal edildiğini hatırlatan Badak, yapılan toprak analizi sonucunda 3 ilçenin ceviz, badem, zeytin ve kestane üretimine çok uygun olduğunu anlattı. Badak, "Kaliteli ve nitelikli ürün elde edilmesi için toprak analizi çok önemli. Gündoğmuş, Akseki ve İbradı ilçelerimizin toprak yapısı ve iklimi kaliteli ve nitelikli ceviz, badem, zeytin ve kestane üretimine çok uygun. Bölgede 4 ürünün yetişme alanının artması 3 ilçenin ekonomisine pozitif katkı sağlayacaktır. İbradı ilçemizde asırlık kestane ağaçları var. Bu asırlık ağaçlar mutlaka korum altına alınmalı." dedi.
Badak, 4 ürünün yetiştirilmesinin yaygınlaştırılması ile 3 ilçeden şehre göçün önüne de geçilebileceğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz