Toroslar’da Engellilere Telemarketing Eğitimi Verilecek

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi tarafından Engelliler Akademisi’nde engelli vatandaşlara Telemarketing eğitimi verileceği bildirildi.Toroslar Belediyesi’nden...

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi tarafından Engelliler Akademisi’nde engelli vatandaşlara Telemarketing eğitimi verileceği bildirildi.

Toroslar Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çağdaşkent Mahallesi’nde inşa ettiği Engelliler Akademisi ile birçok engelli gruba mesleki eğitim vermeyi hedefleyen Toroslar Belediyesi, akademinin ilk eğitimine Telemarketing (telefonla ürün pazarlama) projesiyle başlıyor. Ortopedik engeli dışında bir sorunu olmayan gençlere telefonla bilgisayar başında satış tekniklerini öğretmek ve bedenlerini kullanmak zorunda kalmadan iş imkanı yaratmayı amaçlayan proje ile Türkiye Sakatlar Derneği Mersin Şubesi ve Mersin Ortopedik Engelliler Derneği üyelerine bu konuda mesleki eğitim verilecek.

Reklam
Reklam

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın katılımıyla projenin bilgilendirme toplantısı Türkiye Sakatlar Derneği Mersin Şubesi’nde yapıldı. Dernek Şube Başkanı Mürsel Çiftçi, Başkan Tuna’ya ve ekibine teşekkür ederek, “Biz istiyoruz ki, Mersin’in atanmışları ve seçilmişleri bizleri ihmal etmesin. 316 üyemizin bulunduğu derneğimiz bugüne kadar hiçbir projede yer almamıştı. Toroslar Belediyesi ile yapacağımız bu ilk projemizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Başkan Tuna da her bireyin bir engelli adayı olduğunu hatırlatarak, Mersin’deki birçok engelli derneğiyle mesleki eğitim projelerini hayata geçirdiklerini ve onların toplumsal hayata aktif katılımlarını sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Türkiye’de yeni uygulanmaya başlanan Telemarketing modeliyle Mersin’deki engelli bireylerin yüzde 80’ine istihdam olanağı yaratmayı hedeflediklerini kaydeden Tuna, Toroslar Belediyesi tarafından belirlenecek olan eğitim merkezinde projeye katılacak engelli bireylere pazarlama ve satış eğitimlerinin hocalar nezaretinde 2 aylık süreçte verileceğini bildirdi. Tuna, “İstanbul’da Telemarketing projesiyle ilgilenen bir firmanın bize projeyi sunmasıyla birlikte istihdam garantili önemli bir projeyi hayata geçirmek istedik. Mersin’deki fiziksel ve bedensel engelli vatandaşlarımıza bu projeyle Telemarketing eğitimleri verilecek. Bu eğitim sürecini sağlıklı bir şekilde tamamlayan katılımcıları inşallah işe yerleştireceğiz. Türkiye’de yeni yayılmakta olan bu modelin engelliler tarafından da yapılabileceğini göstermek istedik. İstihdam garantili eğitimlerin sonunda engelli vatandaşlarımızın gelecekleriyle ilgili kaygı duymayacakları bir hayatlarının oluşmasına inşallah vesile olacağız. Bu projeye müracaat eden arkadaşlarımızın işi sahiplenerek gelmelerini ümit ediyor, projede emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: