Toroslar’da Kaldırım Ve Refüjlerin Bordür Taşları Boyanıyor

Mersin merkez ilçe Toroslar Belediyesi ekipleri, güneşin ve kış aylarında yağan yağmurların etkisi ile rengini...

Mersin merkez ilçe Toroslar Belediyesi ekipleri, güneşin ve kış aylarında yağan yağmurların etkisi ile rengini kaybeden bordür taşlarını boyuyor.

Toroslar Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen çalışma ile ilçe sınırlarında özellikle cadde ve bulvarlar üzerindeki görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak amacıyla kaldırım ve orta refüjlerin bordür taşları boyanıyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, bir şehri ana arterler ve orta refüjlerin gösterdiğini vurgulayarak, cadde ve bulvarların bir kent için önemine değindi. Tuna, yetki alanlarında olmamasına rağmen sorumlu belediyecilik anlayışı ile ilçe sınırlarındaki cadde ve bulvarlardaki kaldırım ve refüjleri yılda iki kez boyadıklarını söyledi. Amaçlarının, görüntü kirliliğini ortadan kaldırarak, Toroslar’ın daha sağlıklı ve modern bir şehir yapısı içerisinde gelişmesini sağlamak olduğunu belirten Tuna; “Bir kentteki ana arterlerin bakımlı olması o kentin imajını yansıtır. İl dışından gelen misafirlerimizin, özellikle kentin giriş ve çıkışlarında gördükleri kötü bir görüntü bu imajı olumsuz yönde etkiler. Onun için ilçemizdeki cadde ve bulvarların bakım ve temizliğine önem veriyoruz. Bölgemizde var olan Hüseyin Okan Merzeci, Akbelen, Mimar Sinan, Mersinli Ahmet ve Gazi Osman Paşa Bulvarları gibi ana arterlerin bakım ve temizlik yetkisi Büyükşehir Belediyesi’ne ait olmasına rağmen, hizmet ayrımı yapmaksızın elimizden geldiğince temiz ve güzel olmasına gayret gösteriyoruz. Çalışmalarından dolayı ekiplerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: