Toroslar'da memurlar toplu sözleşme imzaladı

Mersin'in Toroslar Belediyesi ile Türk Yerel Hizmet-Sen arasında belediyede çalışan 121 memuru kapsayan toplu sözleşme...

Mersin'in Toroslar Belediyesi ile Türk Yerel Hizmet-Sen arasında belediyede çalışan 121 memuru kapsayan toplu sözleşme düzenlenen törenle imzalandı.
Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplu sözleşme ile belediyede 657 Sayılı Yasa'ya tabi çalışan personelin ücretinde 210 TL yöneticilerin ücretinde ise 250 TL net artış sağlandı.
Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Toroslar Belediyesi’nin ekonomik şartlarına uygun bir şekilde memur maaşlarında artış sağladıklarını belirterek, toplu sözleşmenin hayırlı olmasını diledi.
Tuna, “Torba Yasa’da çıkan memurların sendikal haklarıyla ilgili yönetmeliğin çıkmasının ardından memur sendikasıyla aylardır yaptığımız görüşmeler neticesinde memurları kapsayan toplu sözleşmeyi imzaladık. Hem Ramazan Bayramı öncesi memurlarımıza katkı olması amacıyla hem de memurların sendikalaşması noktasında bu hakları alabildiklerini resmiyete dökmek gayesiyle bir araya geldik. Toplu sözleşmeyle; Memurlarımızın maaşlarına; 210 TL, müdür ve başkan yardımcılarının maaşlarına; 250 TL artış sağladık. Bu sözleşmenin memurlarımızın sendika hakkının netleşmesi noktasında önemli bir mihenk taşı olacağını ümit ediyorum. Hayırlı olsun.” dedi.
Türk Yerel Hizmet Sen Mersin Şube Başkanı Nihat Aşçı ise “12 Eylül 2010 anayasa değişikliğinin ardından toplu sözleşme hakkı kazanan memurların sendikal hakları için Toroslar Belediye Başkanı ile toplu sözleşme imzalamak için bir arada bulunuyoruz. Bize gerekli anlayışı gösterip destek veren Başkanımız Hamit Tuna’ya teşekkür ediyoruz. Toplu sözleşmemiz hayırlı olsun.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz