Toroslar’da toplu sünnet şöleni

Toroslar İlçesi’nde bulunan ve yaşları 3 ile 10 arasında değişen 200 çocuk ücretsiz olarak sünnet ettirildi.

Toroslar Kent Konseyi ve Toroslar Belediyesi işbirliğinde bu yıl 3.sü gerçekleştirilen toplu sünnet şöleninde Toroslar İlçesi’nde bulunan ve yaşları 3 ile 10 arasında değişen 200 çocuk ücretsiz olarak sünnet ettirildi.

Toroslar Belediye ve Kent Konseyi Başkanı Hamit Tuna, Toroslar Kent Konseyi Kadın Komisyonu Başkanı Evliya Yüksel, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, MHP Mersin Milletvekili Ali Öz, siyasi parti temsilcileri, Mahalle Muhtarları ve vatandaşların katıldığı Toplu Sünnet Şöleni, Kuran-ı Kerim okunmasının ardından başladı.

Reklam
Reklam

Sünnet ettirilecek tüm çocuklara üzerinde Türk Bayrağı bulunan sünnet kıyafeti dağıtılırken, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ayrıca çocuklara bir sürpriz yaparak, akülü araba ile onları gezdirdi ve onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Programın açılış konuşmasını yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, belediye olarak sağlık, eğitim ve gençliği önemsediklerine dikkat çekti.

“Gençliğini ve çocuklarını geleceğe iyi hazırlayamayan bir millet geleceğe umutla bakamaz” diyen Başkan Tuna; “Onun için gerek Belediye olarak biz, gerekse Kent Konseyimiz gençlerimize ve çocuklarımıza yönelik birçok sosyal aktiviteler düzenliyor” dedi.

Sünnetin sağlık açısından da önemine değinen Belediye Başkanı Hamit Tuna; “Sünnet tıbben de, ilmen de bütün açıklamalarda ne kadar fayda getirdiği bütün doktorlarımız tarafından söylenmektedir. Bugün ABD’de bile yeni doğan çocukların yüzde 70’ini sünnet ettiriyorlar. Bu sünnet olmanın sağlık açısından ne kadar önemli olduğunun herhalde sonucu diye düşünüyorum. Ayrıca sünnet dinimizin de bir gereğidir. Hem dinimizi bir gereği olan sünnet olma hadisesi, hem de çocuklarımızın bir araya getirmek suretiyle hem coşkuyu hem de hissedilecek acıyı en aza indirmek, birlikte hep beraber birbirlerine bakmak suretiyle onların acısının azaldığı, gururlarının çoğaldığı bu özel günü düzenlemekten dolayı mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Çocukları sadece sünnet ettirmekle kalmayacaklarının da altını çizen Başkan Tuna, sünnetin ardından bir hafta boyunca gerekli kontrolleri yaptıracaklarını da vurgulayarak, sünnet olacak çocuklara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Konuşmaların ardından Toroslar Belediyesi Halk Oyunları Grubu ve Kafkas Dans Grubu birer gösteri sunarken, Belediye Başkanı Hamit Tuna, kıl çadırda sünnet olacak çocuklara eşofman takımı ve oyuncak armağan etti. Çocuklar ayrıca Mehmetçik Parkı’na kurulan oyun alanlarında gönüllerince eğlenirken Palyaçolarda şölene renk kattı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: