Toroslu öğrenciler, matematik olimpiyatında Türkiye 1. ve 6.'sı oldu

Toros Akdeniz Anadolu-Fen Lisesi öğrencileri Akdeniz Üniversitesi 17. Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatları’nda, 9-10 ve 11....

Toros Akdeniz Anadolu-Fen Lisesi öğrencileri Akdeniz Üniversitesi 17. Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatları’nda, 9-10 ve 11. sınıflar kategorilerinde Türkiye genelinde birinci ve altıncı oldu.

Akdeniz Üniversitesi tarafından düzenlenen Matematik Olimpiyatları 1. aşama sınav sonuçları açıklandı. Buna göre, Toros Eğitim Kurumları öğrencileri, Türkiye geneli dereceler elde etti. Sadece İlköğretim 8. Sınıf ve Lise 9., 10., 11. sınıf öğrencilerinin katılabildiği olimpiyatlarda, Toros Akdeniz Anadolu-Fen Lisesi’nden 7 öğrenci birinci aşama sınavında başarılı oldu ve ikinci aşama sınavına girme hakkı elde etti. Toros İlköğretim Okulları'ndan ise 3 öğrenci, birinci aşama sınavını geçerek ikinci aşama sınavına girme hakkı elde etti.

Reklam
Reklam

Antalya kategorisinde ikinci aşama sınavına girme hakkı kazanan 9 öğrenciden 7’si Toros Eğitim Kurumları’ndan. Türkiye genelinde 561 öğrencinin katıldığı sınavlarda Lise 1-2-3. sınıf kategorilerinde Antalya birinciliklerini Toros Akdenizli öğrenciler aldı. Toros Akdeniz İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi İbrahim Aşık ise Türkiye kategorisinde ikinci aşamaya yükselerek, bir çok lise 1. sınıf öğrencisini geride bıraktı.

Sınav sonuçlarına göre; Lise 3. Sınıflar Türkiye kategorisinde Hakan Özen Türkiye 1.'si, Tuğrul Demir 6., Kaan Solmazipek 21. oldu. Lise Birinci Sınıflar kategorisinde İbrahim Aşık Türkiye 16.'sı, Fatih Çoban 21., Yunus Talha Çevik 27., Mehmet Ali Şimşek 28., Osman Berat Yıldırım Türkiye 47.'si oldu. Lise 2. Sınıflar kategorisinde de Türkiye derecesi olarak Halit Eminoğlu 32., Fatma Nur Damla Yıldız 37. dereceleri elde etti.

Antalya kategorisinde 2 aşama sınavına girme hakkı kazanan öğrenciler ise Fatih Çoban 1., Yunus Talha Çevik Antalya 2.'si, Mehmet Ali Şimşek 3., Kağan Solmazipek Antalya 5.'si, Osman Berat Yıldırım 6., Halit Eminoğlu 7., Fatma Nur Damla Yıldız da 8. oldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz