Torrent kullanıcılarına çok önemli uyarı!

Isohunt ve AliveTorrents ile birlikte, bilişim dünyasının en çok kullanılan .torrent dosyası sağlayıcılarından biri olan uTorrent’in kullanıcıları nahoş bir sürprizle karşılaştı.

Peki kullanıcılar nasıl mağdur oldu ve mağdur olan kişiler ne yapmalı? Cevabını haberimizde bulabilirsiniz.

14 Eylül 2011 tarihi itibariyle .torrent kullanıcıları hiç de hoş olmayan bir sürprizle karşılaştı. 14:00 ile 16:00 saatleri arasında programın resmi web sitesinden uTorrent’i indiren kullanıcılar, bir virüsle yüzleşmek zorunda kaldılar zira kurulum dosyası, korsanlar tarafından sahte bir antivirüs yazılımı ile değiştirilmişti. Kullanıcılar, uTorrent’i kurmak istediklerinde tuhaf bir uyarı penceresi ile karşılaştılar Maalesef pek çok deneyimsiz kullanıcı tuzağa düştü.

Reklam
Reklam

Zararlılar her yerde

uTorrent penceresinde bilgisayarlarının virüsle kaynadığı ve tam sürüm bir anti virüs alınması talep edildi. Elbette tam sürüm anti virüs ve bağlantı, truva atının kendisinden başka şey değildi. Dosya, kullanıcılardan para talep ederken, onay verildiği takdirde kolayca bilgisayarlara yerleşiyordu.
uTorrent resmi açıklama ile özür dilerken, sorundan kurtulma yollarını da duyurdu. Windows XP’de Başlat > Çalıştır > “%USERPROFILE%\Local Settings\Application Data\” yazıp, .exe dosyasını, Windows Vista ve Windows 7”de ise Başlat klasörü üstünden “%localappdata%” yazıp, .exe dosyasını silmek gerekiyor.

[

****](http://www.scroll.com.tr/49126/amd-ghz-rekoru-kirdi/)