Tortum’da Kur’an Kursları Arası Yarışma Düzenlendi

Tortum İlçe Müftülüğü tarafından Merkez, Belde ve Köylerde eğitim öğretime devam etmekte olan Bayan...

Tortum İlçe Müftülüğü tarafından Merkez, Belde ve Köylerde eğitim öğretime devam etmekte olan Bayan Kur'an Kursları arasında Tortum Kapalı Spor salonunda Kur’an-ı Kerimi güzel okuma ve dini bilgiler yarışması düzenlendi.

Program, Merkez Yatılı Kur’an Kursu öğrencilerinden Abdulkadir Coşkun’un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Celal Büyük, “Hepinizi tebrik ediyorum. Sizler Peygamber efendimizin hayırlı İnsan müjdesine Nail olmuş kimseleriniz.Rabbim gayretinizi ve azminizi daim eylesin" dedi.

Reklam
Reklam

Yaklaşık 20’e yakın Kur’an Kursunun katıldığı yarışmanın sonunda Kur’an-ı Kerimi ezbere okuma kategorisinde İncedere Köyü Kur’an Kursu Birinci, Pehlivanlı yukarı Mah. ve Sögütlü Mah. Kur’an Kursu ikinci ve Şenyurt Mekez Kur’an Kursu üçüncü oldu.

Bilgi yarışması kategorisinde ise Abdurrahman Gazi Camii Kur’an Kursu birinci Söğütlü ve Dikmen Köyü Kur’an Kursları ikinci ve Bağbaşı Beldesi Sağlar Kur’an Kursu ise üçüncü oldu.

Program sonunda dereceye giren Kur’an Kurslarına İlçe Kaymakamı Halit Mengiİ tarafından sandukalı Kur’an-ı Kerim, İlçe Belediye Başkanı Hasan Çakmak tarafından birer çeyrek altın ve ilçe Müftülüğü tarafından tüm katılımcılara Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından oluşan bir kitap seti hediye edildi.

Program yapılan dua ile son buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: