"Torunlar Ecdadıyla Buluşuyor" Projesi

ŞIRNAK (A.A) - Silopi ilçesinden 200 öğrenci, "Torunlar Ecdadıyla Buluşuyor" Projesi kapsamında İstanbul ve Çanakkale'yi görme fırsatı bulacak.

ŞIRNAK (A.A) - Silopi ilçesinden 200 öğrenci, "Torunlar Ecdadıyla Buluşuyor" Projesi kapsamında İstanbul ve Çanakkale'yi görme fırsatı bulacak.

Silopi Kaymakamlığı'nca yürütülen proje kapsamında ilçedeki çeşitli liselerde okuyan 200 öğrenci, İstanbul ve Çanakkale'ye götürüldü.

Proje sorumlusu Ali Güçlü uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, proje sayesinde 3 lisede okuyan ve bugüne kadar Silopi dışına çıkmayan 200 lise öğrencisini, İstanbul ve Çanakkale'ye götüreceklerini belirterek, "Bu öğrencilerimiz, 250 bin şehit vermiş olduğumuz yeri bugüne kadar görme fırsatı bulamamıştı. Bu projeyle Silopi'deki gençleri İstanbul ve Çanakkale'ye götürüyoruz. İlk olarak İstanbul'a götüreceğimiz öğrenciler, 2 gün gezdikten sonra gezilerine Çanakkale'de devam edecekler. Çanakkale'de şehitliği ziyaret ederek ecdatlarının ruhlarına Fatiha okuyacaklar" dedi.

Reklam
Reklam

Daha sonra öğrencilerin bindikleri otobüsler, İstanbul'a gitmek üzere hareket etti.

Muhabir: Mehmet Demirhan-Özgür Ayaydın

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: