Torunları için oğlunun katilini oldu

İZMİR (İHA) - İzmir'in Kiraz ilçesine bağlı Olgunlar köyünde meydana gelen olayda bir aile dağıldı. Küçük yaştan beri bakıp büyüttüğü torunu amcasının oğluyla kaçmak isteyince sinirlerine hakim olmayan dede arkalarından ateş etti. O sırada tesadüfen olay yerinden geçen öz oğlunu vurarak ölümüne neden olan dede tutuklandı.

Güllü Kursan (18) isimli genç kız ile amcasının oğlu Halil İbrahim Kursan (18) evlenmek istiyorlardı. Babasını küçük yaşta trafik kazasında kaybeden Güllü Kursan'ı büyüten dede Hüseyin Kursan (72) da gençlerin evlenmek istemelerini onaylamıyordu. Güllü ve Halil İbrahim Kursan birlikte kaçmaya karar verdi. Gençler anlaşıp kaçmak üzereyken durumu fark eden dedeleri Hüseyin Kursan tek kırma av tüfeğiyle gençlerin arkasından tek el ateş etti. Dede Hüseyin Kursan ateş ettiği sırada gençlerin amcası ve dede Mustafa Kursan'ın oğlu Sacit Kursan (50) eve geliyordu. Güllü ve Halil İbrahim Kursan isimli gençler kaçmayı başarırken, babasının tüfeğinden çıkan saçmalar kasığına isabet eden Sacit Kursan aşırı kan kaybından olay yerinde can verdi. Evlenmek için kaçan torunlarına engel olmak isterken öz oğlunu vurarak ölümüne sebep olan Hüseyin Kursan tutuklandı.

Reklam
Reklam

Olayı Ankara'da askerliğini yaptığı sırada öğrenen Sacit Kursan'ın tek çocuğu Şükrü Kursan (21) ilk uçakla İzmir'e geldi. Babasıyla son kez olayın olduğu günün sabahı konuştuğunu belirten acılı genç; "9 gün sonra yıllık izine gelecektim. Sabah babamla telefonla konuştum. Ne getireyim sana Ankara'dan dedim. O da bana sen sağ salim gel yeter dedi. Sonra bir haber geldi, babamın öldüğünü öğrendim" diye konuştu.

BABASININ TABUTU BAŞINDA AĞLADI İzmir Adli Tıp Kurumu'na getirilen cenazeyi almak için gelen Sacit Kursan'ın asker oğlu Şükrü Kursan, babası Sacit'in tabutuna sarılarak ağladı. "Sağ salim gel dedin, geldim babam" diyerek ağlayan Şükrü Kursan'ın feryatları yürek dağladı.
Köy muhtarı ve aynı zamanda gençlerin amcası Hüseyin Kursan ise yaşanan olayda herkesin akraba olduğunu belirterek; "Dedeleri arkalarından tek el ateş etmiş, mermi de o sırada eve doğru gelen oğluna isabet etmiş" dedi.