Toskay: "İstismardan rant hiç olmamıştır"

Ankara (AA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, "MHP'nin siyasi geleneğinde ülke sorunlarının istismar edilerek siyasi rant sağlamak hiçbir dönemde olmamıştır" dedi.

Toskay, yaptığı yazılı açıklamada, "Antalya'da düzenlediği basın toplantısındaki bazı ifadelerinin amacının dışında yorumlanarak MHP'nin türban sorunun çözümüne ilişkin yaklaşımının temelinde siyasi rant sağlamak olduğu" izlenimi verecek haber ve yorumların yer aldığını" ifade etti.

"Partimiz, 40 yıla yaklaşan ve gittikçe büyüyen, olumsuz etkileri toplumumuzun bütün alanlarında hissedilen, kronikleşmiş sosyo-kültürel bir sorunun çözümüne samimi destek sağlama gayreti içindedir" diyen Toskay, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"MHP, 1999'da kurulan 57. hükümet sırasında da aynı ilkelerden hareketle sorunun çözümü için çaba sarf etmiş, ancak siyasi şartlar sonuç alınmasına imkan vermemiştir.

MHP sorunun anayasamızın temel ilkeleri çerçevesinde, demokratik rejimin meşru zeminlerinde çözümüne katkı yapmaktadır. Bu sorun çözümlendiğinde, sorunun siyaset dahil çok yönlü istismarı da son bulacaktır."