Tosya Myo’dan Robogenç Yarışmasında Büyük Başarı

Tosya Meslek Yüksekokulu Biyomedikal Cihaz Teknolojisi birinci sınıf öğrencisi Tayfun Öztürk İstanbul’da gerçekleştirilen Robogenç yarışmasında...

Tosya Meslek Yüksekokulu Biyomedikal Cihaz Teknolojisi birinci sınıf öğrencisi Tayfun Öztürk İstanbul’da gerçekleştirilen Robogenç yarışmasında 2. oldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Gençlik Projelerini Destekleme programı kapsamında yürüttüğü bir eğitim projesi olan Robogenç, Üsküdar Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

18-25 yaş arası Robot teknolojilerine meraklı gençleri buluşturmayı hedefleyen projenin ilk gününde katılımcılara, robot teknolojileri semineri ve insansı robot eğitimi uygulamalı olarak verildi ve katılımcıların robot tasarlamaları sağlandı.İkinci gününde temel robot parçalarının tanıtımı başta olmak üzere robotların mekanik, elektronik, yazılım sistemleri, motorların çalışma prensibi, sensörler, çizgi izleyen robot tasarımı ve robotun montajı ve çalıştırılması eğitimi verildi. Eğitimin son günü ise öncelikle robot modifikasyonu (yapılan robotların gözden geçirilmesi) ve çizgi izleyen robot yarışması yapılarak proje tamamlandı. Son gün yapılan yarışmada, Çizgi İzleyen Robot Yarışmasında Tosya MYO Öğrencisi Tayfun Öztürk 38 sn ile ikinci oldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: