Tosya'da 32 ton çeltik tohumu dağıtıldı.

Tosya'nın Ortalıca Beldesi'nde çiftçilere 32 ton çeltik tohumu dağıtıldı.

Tosya'nın Ortalıca Beldesi'nde çiftçilere 32 ton çeltik tohumu dağıtıldı.

Çeltik üreticilerinin daha kaliteli ürün elde edebilmeleri için İl Özel İdaresi'nin maddi desteği ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün organizasyonunda, Ortalıca Beldesi'nde, tarım arazilerine ekilmek üzere 32 ton çeltik tohumu çiftçilere dağıtıldı.

Belde de pirinç üretimi yapan Mehmet Acar (65), gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 40 yıldır arazilerine pirinç ekimi yaptığını ifade ederek, "Binbir zahmetle ürettiğimiz el emeği göz nuru ürünlerimiz, pazarlarda istediğimiz fiyattan alıcı bulamıyor. Pirinçten elde ettiğimiz gelir sadece masraflarını karşılıyor. Ama belki önümüzdeki yıl daha çok para eder diye, ata mesleği olan bu işten vazgeçemiyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz