Tosya’da Elektronik Kelepçe Uygulaması Başladı

Kastamonu’nun Tosya İlçesinde Denetimli serbestlik uygulamasına göre Cezaevinden tahliye olan bir kişiye elektronik kelepçe uygulaması...

Kastamonu’nun Tosya İlçesinde Denetimli serbestlik uygulamasına göre Cezaevinden tahliye olan bir kişiye elektronik kelepçe uygulaması yapıldı.

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde Denetimi Serbestlik Uygulaması'na göre cezaevinden tahliye edilen ve ismi açıklanmayan bir kişiye elektronik kelepçe uygulaması gerçekleştiriliyor. Mahkeme kararları gereği il dışına çıkmama ve belli yerlere gitmeme gibi yasaklar getirilen uygulama ile kişi 7 gün 24 saat takip edilirken, cihazın su geçirmediği belirtildi.

2012 yılında pilot illerde 81 kişinin izlendiğini uygulama ile genelde dayakçı koca ve cinsel istismarcıların başarı ile gerçekleştiği açıklanmıştı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: