Tosya'da Karne Heyecanı

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde 6 bin 561 öğrenci karnelerini alarak yarı yıl tatiline girdi.

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde 6 bin 561 öğrenci karnelerini alarak yarı yıl tatiline girdi.

Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, ilçede yaşanan karne sevincine, Suluca Akçakavak Nalbantoğlu ilkokulu ve Suluca Site ilkokulunda düzenlenen karne dağıtım törenlerine katıldı.

Öğrencilere tek tek karnelerini veren Kaymakam Türköz, Başkan Şahin ve protokol üyeleri, öğrencileri tebrik ederek çikolata ikramında bulundu.

Karne törenleri sonrası gazetecilere bir açıklama yapan Kaymakamı Türköz, "2012-2013 eğitim-öğretim yılının birinci döneminin sonuna geldik. İlçemizde, ilkokullarda eğitim gören 2 bin 195, ortaokullarda eğitim gören 2 bin 15 ve liselerde eğitim gören 2 bin 351 öğrencimiz, karnelerini alarak yarıyıl tatiline girdi. Çocuklarımızın duyduğu heyecanı onlarla birlikte paylaşmak için bazı okullarımızı ziyaret ettik. Karnelerini alan çocuklarımızın yaşadıkları heyecan, onların okullarını ve öğretmenlerini ne kadar çok sevdiklerinin bir göstergesi adeta" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Açıklamasında, velilere de çağrıda bulunan Türköz, "Saygıdeğer veliler, çocuklarınızın başarıları ile gurur duyduğunuzu, başarısızlıkları ile üzüldüğünüzü biliyoruz. Ancak, çocuklarımızın farklı özellikleri ve yetenekleri vardır. Bunun doğal sonucu olarak da çocuklarımızın bütün alanlarda başarılı olmaları mümkün olmayabilir. Bu durum sizleri karamsarlığa itmemeli, tam tersi çocuklarınıza göstereceğiniz sevgi ve hoşgörü onları yüreklendirecek, oluşturacağınız paylaşım ve işbirliği ortamı onları başarıya yöneltecektir. Asla çocuklarınızı daha başarılı çocuklarla kıyaslamayın. Onların elde ettikleri başarıların üzerine nasıl çıkabilecekleri konusunda onlara destek olun. Unutmayınız ki her çocuk kendi potansiyelini ortaya çıkarabildiği noktada başarılı olabilecektir" diye konuştu.

Düzenlenen karne törenlerine, Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Tosya İlçe Emniyet Müdürü Kaan Yıkılmaz, Tosya SYDV Müdürü Recep Keçeci, Tosya İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Korkmaz, Tosya İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Cemalettin İpek ve Mesut Şeker, öğrenciler ve veliler katıldı.

Reklam
Reklam

Muhabir: Mehmet Ulusoylar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: