Tosya'da Köye Dönüş Başladı

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde, Kaymakanlığın köylerin gelişmesi ve daha yaşanabilir olması için yaptığı çalışmalarla köye dönüş başladı.

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde, Kaymakanlığın köylerin gelişmesi ve daha yaşanabilir olması için yaptığı çalışmalarla köye dönüş başladı.

Kaymakamlığın yürüttüğü Köy Altyapısını Destekleme Projesi'yle(KÖYDES) köylerde dededen kalma yüzlerce yıllık eski evlerin yerine çok katlı evler inşa edilerek köye dönüş başlatıldı.

Proje çerçevesinde, köylerin altyapı ihtiyaçlarını büyük oranda karşılayan Tosya Kaymakamlığı, yaptığı çalışmalarla şehirlere göç eden vatandaşların köylerine dönmesini destekliyor.

Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, yaptığı açıklamada, "Devletimizin sağladığı imkanlarla, Tosya Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği vasıtasıyla yapılan çalışmalar sayesinde, ilçemize bağlı 52 köyümüzün ihtiyaçları büyük oranda karşılandı. Bazı eksikliklerimiz var. Onlar da inşallah, belli bir program dahilinde en kısa süre içerisinde giderilecek" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Köye dönüşü başlatan ana etkenlerin başında KÖYDES Projesi'nin başarıyla uygulanmasının geldiğini belirten Türköz,"KÖYDES projesi sayesinde, kırsal kalkınmanın da en önemli gerekliliği kırsal alanlarda yaşam kalitesinin yükselmesini sağlayacak temel fiziki altyapı hizmetlerinin sağlanması amaçlanmaktadır. Bu çalışmalar, kırsal alanlardaki kalkınma ve gelişmişlik sorununun aşılabilmesi, hem de kentlerdeki aşırı nüfus artışının dengelenebilmesi için kırsal kalkınma çok büyük önem taşımaktadır. Vatandaşlarımız tarafından köylerimize, yeni evlerin yapılmasını görmek bizleri mutlu etmenin yanında, çalışmalarımızda daha da çok motive etmektedir" diye konuştu.

Muhabir: Mehmet Ulusoylar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: