Tosya'da Okul Geçit Görevlisi Öğrencilere Özel Kıyafetler Verildi

Kastamonu'nun Tosya İlçesinde şehir tarfiğinin yoğun olduğu 4 farklı okulun önünde geçit görevlisi olan toplam...

Kastamonu'nun Tosya İlçesinde şehir tarfiğinin yoğun olduğu 4 farklı okulun önünde geçit görevlisi olan toplam 8 öğrenciye özel kıyafetler dağıtıldı.

İlçede, şehir trafiğinin yoğun olduğu Mehmet Akif Ersoy, Namık Kemal, Fevzi Paşa ve Sakarya okullarında görevli olan ve her okuldan iki öğrencinin seçildiği 8 geçit görevlisine özel kıyafetler verildi. Kıyafetler, Tosya Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amir Vekili Baş polis Memuru Fatih Yalçın tarafından okul görevlilerine teslim etti. Okul önlerindeki Geçit görevlileri bundan sonra kendilerine verilen bu özel kıyafetleri giyerek trafiği yönlendirecekler.

Reklam
Reklam

Yoğun şehir tarfiğinde okul öğrencilerinin zarar görmeden ve güvenli bir şekilde caddeden geçmelerini hedefleyen okul geçit görevlileri uygulaması ile geçit görevlisi öğrenciler, başarılı bir şekilde görevlerini sürdürüken, trafiğin seyrini emniyetli ve kurallara uygun bir şekilde sürmesini sağlıyor. Öte yandan bazı yetkilerin de verilmesi planlanan okul geçit görevlilerinin uyarı yada ihtarlarına uymayan sürücülerin tespiti yapılarak, gerekli cezai işlyemler uygulanıyor.

Uygulamadan memnuniyetini belirten yetkililer ise bu ve benzeri uygulamaların süreceğini, öğrencilerin bilinçli eğitimini öngören brifing ve seminerlere de ara verilmeyeceğini ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: