Tosyalı Esnaf, Elektrik Kesintisine Çare Buldu

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde meydana gelen elektrik kesintilerine esnaf, kendince çözüm yolu buldu.

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde meydana gelen elektrik kesintilerine esnaf, kendince çözüm yolu buldu.

İlçede 10 yıldır esnaflık yapan Yusuf Varlık (35)elektrik kesintileri nedeniyle işlerinde aksama meydana geldiği için farklı bir çözüm buldu.

Varlık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, elektrik kesildiğinde işleri durduğu için müşterilerin isteklerine cevap veremediklerini söyleyerek, şunları kaydetti:

"Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine elektronik bir dönüştürücü aldım. Arabamın aküsünden aldığım elektriği, bu cihaz sayesinde şehir elektriğine dönüştürüyorum. Dönüşen elektriği kablo ile iş yerimdeki bilgisayarlara bağladım ve iş yerimde elektrik kesintisi olsa bile tüm cihazlarımın çalışmasını sağladım. Bu durumdan müşterilerimde gayet memnun oldular."

Reklam
Reklam

Varlık, kendisinin elektrik kesintisine bulduğu çareyi iş yerlerinde jeneratör olmayan esnafların görmeye geldiğini ve onlara bu işi nasıl yaptığını anlatarak yardımcı olduğunu dile getirdi.

Muhabir : Mehmet Ulusoylar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz