"Tosyavizade Dr. Rıfat Osman'ın Kaleminden Edirne" Kitabı Tanıtıldı

Edirne Belediye Başkanlığı ve Dr. Ratip Kazancıgil işbirliğinde hazırlanan "Tosyavizade Dr. Rıfat Osman'ın kaleminden Edirne" isimli kitap tanıtıldı.

Edirne Belediye Başkanlığı ve Dr. Ratip Kazancıgil işbirliğinde hazırlanan "Tosyavizade Dr. Rıfat Osman'ın kaleminden Edirne" isimli kitap tanıtıldı.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, belediye meclis salonunda düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Edirne'nin, Osmanlı'ya başkentlik yapmış tarih ve kültür kenti olduğunu söyledi.

Edirne'nin özel bir şehir olduğunu belirten Sedefçi, "Edirne, tarihi, kültürel dokusu ve insanlarıyla Edirne olmuştur. İnsanlar güzelse tarihi eserler de güzelleşiyor. Ratip Kazancıgil de böyle güzel bir insan. Edirne'ye uzun yıllar değerli hizmetlerde bulunan Dr. Rifat Osman'ın makalelerinin yer aldığı 'Tosyavizade Dr. Rıfat Osman'ın kaleminden Edirne' isimli kitabı, Edirnelilere armağan ediyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Dr. Ratip Kazancıgil de Dr. Rifat Osman'ın hekimliğinin yanı sıra ressam, mimar, eğitimci ve yazar olarak da Edirne'ye hizmet ettiğini belirtti.

Osman'ın, Edirne'de birçok eserinin bulunduğunu belirten Kazancıgil, "Dr. Rıfat Osman'ın vefatının 80. yılı anısına bu kitabı hazırladık. 1927 ve 1928 yıllarında İstanbul'da yayınlanan Milli Mecmua ve İstanbul Belediye Mecmuası'nda yer alan makaleleri, hazırladığımız kitapta yer alıyor. Bu makalelere baktığımızda Edirne'yi farklı yönleriyle tanıyor, Edirne'yi hiç tanımadığımızı görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Gökhan Balcı / Salih Baran

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: