Tosya’ya 20 Bin Adet Kırmızı Benekli Alabalık Bırakıldı

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde bulunan Yeşilgöl ve Atavlosu (kargın-sekiler) göletlerine 20 bin adet kırmızı benekli alabalık...

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde bulunan Yeşilgöl ve Atavlosu (kargın-sekiler) göletlerine 20 bin adet kırmızı benekli alabalık bırakıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kastamonu Şube Müdürlüğü tarafından bırakılan balık yavrularının çoğalması hedefleniyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kastamonu Şube Müdürlüğü yetkilileri, yaptığı açıklamada, alabalık yavrusu bırakarak bu türdeki balık popülasyonunu fazlalaştırmaya çalıştıklarını belirterek, “Yeşilgöl ve atavlosu göletlerine 20 bin yavru bıraktık. Bu civarda yaşayan ve buralara piknik yapmaya gelen vatandaşlarımızdan özellikle bir konuda istirhamda bulunuyoruz. Gelişip çoğalmaları için 1,5-2 yıl içinde bu balıkların yaşam alanlarının tahrip edilmemesi ve bilinçsiz avlanılmaması gerekir” dedi.

Reklam
Reklam

Törene katılan Belediye Başkanı Kazım Şahin ise, “Bu göletler doğal yaşam için son derece verimli ve güzel bir bölgedir. Bundan sonra göletlerimizde daha çok kırmızı benekli alabalık görme şansımız olacak” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: