Toyota Türkiye'de Çalışan Sayısı 3 Bine Ulaşacak

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ Genel Müdürü ve CEO'su Orhan Özer, yeni Corolla üretimi için...

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ Genel Müdürü ve CEO'su Orhan Özer, yeni Corolla üretimi için istihdam edecekleri 870 kişiyle birlikte toplam çalışan sayılarının 3 bine ulaşacağını söyledi.

Orhan Özer, yaptığı açıklamada, üretimine haziran ayında başlanması planlanan Corolla için alınacak olan 850 işçi için İŞKUR Sakarya Müdürlüğü ile işbirliği yaptıklarını ifade etti. 150 milyon Euro yatırımla 2013 yılının ikinci yarısından itibaren Corolla'nın seri üretimini gerçekleştirmeye başlayacaklarını kaydeden Özer, "Corolla üretiminin başlamasıyla 2013 yılını tam kapasiteye yakın bir üretimle tamamlayacağız. 2014'ten itibaren tam kapasite üretime geçerek daha fazla model üretebilen, üretimini arttırmış, önemli sayıda istihdam sağlayan ve daha geniş pazarlara ihracat yapabilen bir şirket durumuna gelmeyi hedefliyoruz. Kapasite kullanımı ve üretim hacmi ile paralel olarak yükselen ihracat geliri sayesinde Türkiye'nin ihracat hedefine olumlu katkıda bulunacağız." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Yeni Corolla üretimi için istihdam edecekleri 870 kişiyle birlikte toplam çalışan sayılarının 3 bine ulaşacağını belirten Özer, "1 Şubat'ta Corolla üretimi için İŞKUR ile 870 kişilik istihdamı kapsayan işbirliği protokolü imzalandı. İşe alımlar 1 Şubat'ta başladı. Mart sonuna kadar 870 kişiye ulaşılması planlanıyor." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: