Toz bulutu Hatay’ı etkisi altına aldı

Sağanak yağış yüzünden su altında kalan Hatay’da vatandaşlar bu kez de Kuzey Afrika kökenli toz...

Sağanak yağış yüzünden su altında kalan Hatay’da vatandaşlar bu kez de Kuzey Afrika kökenli toz salınımı sebebiyle zor anlar yaşıyor. Görüş mesafesinin azaldığı kentte araç sahipleri araç yıkama tesislerinin önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Son iki aydır Suriye’nin Asi Nehri üzerinde bulunan Zeyzum Barajının kapaklarının açılması sebebiyle taşkınla binlerce dönüm arazisi sular altında kalan Hatay’da bu kez de Kuzey Afrika’dan gelen kum fırtınasının tetiklediği toz salınımı hayatı olumsuz etkiledi.

Reklam
Reklam

İki gündür gökyüzünden toz yağan Hatay’da özellikle dün akşamdan itibaren etkisini artıran toz yağmuru araç sürücülerini zor durumda bıraktı. Kent genelinde görüş mesafesi iyice azalırken kentin üzeri de yağan toz nedeniyle sarı bir renge büründü. Gökyüzünden gelen tozlar yüzünden araçlarını yıkatmak isteyen sürücüler, araç yıkama yerlerinde uzun kuyruklar oluşturdu.

Hatay Meteoroloji İl Müdürlüğü, iki gündür etkili olan toz bulutlarının yarın başlayacak kuvvetli sağanak yağışla etkisini kaybedeceğini açıkladı.

CİHAN | http://cihan.com.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: