Tozdan Bıkan Vatandaşlar Yolu Trafiğe Kapattı

Mersin merkez Akdeniz ilçesi Çilek Mahallesi Bekirde Yolu üzerinde bulunan vatandaşlar toz eylemi yaptı. Yolları...

Mersin merkez Akdeniz ilçesi Çilek Mahallesi Bekirde Yolu üzerinde bulunan vatandaşlar toz eylemi yaptı. Yolları asfaltlanmadığı için mağdur olduklarını belirten vatandaşlar, çöp konteyneri ile yolu trafiğe kapattı. Olay yerine gelen polisler, yolu trafiğe kapatan esnafı ikna etmeye çalıştı. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile görüşmen ardından, caddenin asfaltlanacağı yönünde söz alınması üzerine esnaf yolu açtı.

Çilek Mahallesi Bekirde Yolu üzerinde bulunan, çoğunluğunu esnafların oluşturduğu vatandaşlar, yoldan geçen araçların oluşturduğu tozdan rahatsızlıklarını dile getirmek için eylem yaptı. Vatandaşlar caddeyi trafiğe kapatarak araçların geçmesine izin vermedi. Bunun üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Polis, vatandaşlarla, yolu trafiğe açmaları konusunda tartıştı. Polis ekipleri vatandaşları ikna etmek için büyük çaba gösterdi. Olay yerine gelen Çilek Mahallesi Muhtarı Muzaffer Gümüştaş'ın, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile görüşüp sorunun çözüleceği yönünde söz alması üzerine vatandaşlar yolu trafiğe açtı.

Reklam
Reklam

Mahalle Muhtarı Muzaffer Gümüştaş, söz konusu caddenin sorumluluğunun Büyükşehir Belediyesi'ne ait olduğunu söyledi. Bu nedenle Akdeniz Belediyesi'nin buraya hizmet getiremediğini dile getiren Gümüştaş, "3-4 ay önce yine böyle bir yol kapatma olayında, büyükşehir belediye başkanı, başkan yardımcısı ile birlikte geldi. Söz verdiler yapacağız diye ama geçen zaman içerisinde cadde yapılmadı. Biz sadece buranın asfaltlanmasını istiyoruz. Bu cadde asfaltlandıktan sonra bizim sorunumuz biter. Mersin gibi bir ilimize bu caddeler yakışmıyor." diye konuştu.

Cadde üzerinde market işleten Ömer Yalçın ise şunları söyledi: "Rahmetli Belediye Başkanı Okan Merzeci’den sonra kimse buraya bakmadı. 15 seneden beri hiçbir belediye başkanı yolumuzu yapmadı. Yetkililerden, yollarımızı yapmalarını istiyoruz. Dükkanlarımız toz duman içerisinde, esnaf perişan. Bütün malımızı tozla beraber götürüp yiyoruz.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: