TPAO, Shell ile petrol ve doğalgaz arayacak

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO), İngiliz enerji şirketi Shell ile petrol ve doğalgaz araması konusunda...

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO), İngiliz enerji şirketi Shell ile petrol ve doğalgaz araması konusunda işbirliği yapacak. İki şirket işbirliği için gelecek hafta masaya oturacak.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (IBRD) Başkanı Thomas Mirow'u kabulün ardından yaptığı açıklamada, Shell ile TPAO'nun petrol ve doğalgaz aramada işbirliği yapacağını söyledi. İki şirketin işbirliği için önümüzdeki hafta bir anlaşma imzalayacağını belirten Yıldız, hem toprakta hem de denizde petrol ve doğalgaz aramacılığıyla ilgili yeni bir anlaşmaya imza koyacaklarını bildirdi. Suriye'ye verilen elektriğin kesileceğine yönelik dün yaptığı açıklamanın yanlış anlaşıldığını aktaran Yıldız, Suriye'ye verilen elektriğin gözden geçirileceğini beyan ettiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz