Tpao Ünite Amirleri Toplantısı Adıyaman’da Yapıldı

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Ünite Amirleri Toplantılarının üçüncüsü, TPAO Genel Müdürü Mehmet Uysal başkanlığında...

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Ünite Amirleri Toplantılarının üçüncüsü, TPAO Genel Müdürü Mehmet Uysal başkanlığında Adıyaman’da gerçekleştirildi.

TPAO’nun yılda dört kez yaptığı toplantıların üçüncüsü Adıyaman’da yapıldı. TPAO Genel Müdürü Mehmet Uysal’ın başkanlık ettiği Ünite Amirleri Toplantısı'na; genel müdür yardımcıları ve ünite amirleri, Trakya, Batman ve Adıyaman Bölge Müdürlüğü yöneticileri katıldı. TPAO’nun yurt içi ve yurt dışı sondaj ve üretim çalışmalarının ele alındığı toplantıda, Adıyaman’daki çalışmalar ayrıca masaya yatırıldı. TPAO’nun çeşitli kademelerinde yöneticilik yapan yaklaşık 100 kişinin katıldığı toplantı ve program üç gün sürdü.

Reklam
Reklam

TPAO Genel Müdürü Mehmet Uysal ve Yönetim Kurulu Üyeleri, toplantının sona ermesinin ardından Vali Mahmut Demirtaş’ı makamında ziyaret etti.

Beraberinde TPAO Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Altıparmak, Sait Kirazoğlu, Yurdal Öztaş, İsmet Salihoğlu ve TPAO Adıyaman Bölge Müdürü Halil Murat Demir ile birlikte Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş’ı makamında ziyaret eden TPAO Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Uysal, Adıyaman’ın Türkiye Petrollerinin önemli bölgelerden birisi olduğunu belirtti.

Uysal, “Adıyaman’daki çalışmalarımızı yoğun olarak sürdürüyoruz. Arazideki çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Burada çalışan arkadaşlarımızla durum değerlendirmesi yaptık. Şu anda 4 tane kuyumuzda aktif olarak sondaj çalışmaları yapılıyor. Sondajlardan elde ettiğimiz neticeler sonucunda Adıyaman’da petrol üretimimizi artırmayı hedefliyoruz. Daha önce Karadeniz Bölgesinde büyük firmalarla ortak çalışmalarımız oldu. Daha sonra burada çalışmalarımızı TPAO olarak sürdürdük. Bu çalışmalar sonucunda Batı Karadeniz’de Istranca bölgesinde bir gaz keşfimiz oldu. TPAO olarak şimdi o keşfin değerlendirme çalışmasını sürdürüyoruz. Belki aynı alanda iki tane daha tespit kuyusu açarak bu gazın ekonomik boyutlarını tespit etmeye çalışacağız. Buradan elde ettiğimiz sonuçlarla da Karadeniz’de ve derin denizlerdeki sondajlarımıza devam edeceğiz. Hem Karadeniz hem de Akdeniz Bölgesi yüksek potansiyeli itibariyle Türkiye’nin yoğun bir şekilde arama yapması gereken alanlar. Bu alanlarda çalışmaları sürdürebilmek için de sismik gemi alma çalışmalarını başlattık. Bu yıl bitmeden bu alandaki çalışmalarımızı tamamlayacağız. Sismik gemimizle Akdeniz’de ve Karadeniz’de sismik hatlar yaparak, yer altını aydınlatmaya çalışacağız. Daha sonrada bu alanlarda sondaj çalışması yaparak, muhtemel potansiyeli yeryüzüne çıkartmaya çalışacağız” dedi.

Reklam
Reklam

Ziyaretten duyduğu memnuniyet dile getiren Vali Mahmut Demirtaş ise, “Bilindiği gibi Türkiye Petrolleri ülkemizin en önemli ve köklü kurumlarından birisidir. TPAO’nun ilimizde yaptığı çalışmalarla ülke ekonomisine büyük katkılar olmaktadır. TPAO, ilimizde de çalışmalarını yoğun bir şekilde devam ettirmektedir. Ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TPAO Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Uysal daha sonra Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş’a ziyaret anısına bir plaket takdim etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: