TPAO'da yangın

MARDİN (İHA) - Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na (TPAO) ait Çamurlu Petrol Üretim Sahaları'nda yangın çıktı. Yangın sırasında ilk belirlemelere göre 3 mayının patladığı ve itfaiyelerin uzun uğraşları sonucu kontrol altına alınan yangında ölen olmazken, 2 asker ve 5 TPAO görevlisinin dumandan etkilendiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, saat 01.00 sıralarında TPAO'nun Çamurlu Kampı yakınındaki ham petrol boşaltım sahasında yangın çıktı. Çevrenin ham petrollerle dolu olmasından dolayı yangın kısa sürede tüm sahayı sardı. Rüzgarın da etkisiyle iyice büyüyen yangın, 10 kilometrelik mayınlı araziyi kapladı. Yangına ilk müdahale, TPAO'ya ait itfaiye ile yapıldı. Daha sonra Nusaybin ve İdil'den itfaiyeler istendi. Uzun süre sonra olay yerine gelen itfaiye yangına müdahale ettiği sırada, yangının sardığı bir LPG tankı büyük tehlike atlattı. Her iki ilçe itfaiyelerinin müdahaleleri yaklaşık 6 saat sürdü. İtfaiyeler ilk olarak mayınlı araziyi saran yangına müdahale etti.

Reklam
Reklam

Bu sırada, Çamurlu Merkez Karakolu yakınında Suriye sınırı ile Türkiye sınırı arasında kalan bölgede, ilk belirlemelere göre 3 mayın patladı. İtfaiyelerin uzun uğraşları sonucu kontrol altına alınan yangında ölen olmazken, 2 asker ve 5 TPAO görevlisi dumandan etkilendi. Yangından etkilenen asker ve TPAO görevlilerine kamptaki bir doktor müdahale etti. Ayrıca, yoğun dumandan çevre köylerdeki vatandaşlar da etkilendi. Yangın bölgesinde ise 1 köpek tamamen yandı.

Yangının çıkışını gören çevre köylerdeki bazı vatandaşlar, "Yangının aniden yükselen dumanlarını gördük. Askeri bölge olduğu için yanaşamadık" dedi. TPAO yetkilileri ise, yangının çıkış sebebinin ilk belirlemelere göre elektrik kontağından çıktığını; ama doğru bilginin teknik araştırmalar sonucunda belli olacağını söyledi.

Bu arada, Çamurlu Karakol Komutanlığı'nda görevli asker ve komutanlar, görüntü alan basın mensuplarını engelledi. Basın mensuplarının görüntü almalarını engelleyen bir komutan, ilk etapta basın mensuplarının kamera ve fotoğraf makinelerine el koydu. Uzun bir süre el konulan makineler, basın mensuplarının ısrarı üzerine iade edilirken, İhlas Haber Ajansı muhabirinin kamera kasetine el konuldu. Ayrıca Doğan Haber Ajansı muhabiri ve Cihan Haber Ajansı muhabirlerinin de çekmiş olduğu fotoğraflar, karakol komutanı tarafından silindi. Olaya tepki gösteren basın mensupları, karakol komutanı tarafından bölgeden uzaklaştırıldı.
TPAO'daki yangın hala devam ederken, yetkililer yangının kontrollerinde olduğunu ve tanklara sıçramasının söz konusu olmadığını söyledi.

Reklam
Reklam