TPIC, Vergi Rekortmenleri Listesinde 55. Sırada

Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından açıklanan ‘Kurumlar Vergisi Rekortmenleri‘ listesine 2012’de 81.sıradan giren Turkish Petroleum...

Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından açıklanan ‘Kurumlar Vergisi Rekortmenleri‘ listesine 2012’de 81.sıradan giren Turkish Petroleum International Company (TPIC), gelir ve kar artışına bağlı olarak 2013‘te 26 basamak atladı. Listede 55. sırayı alan şirketin başarısında yönetimi ve faaliyetleri de önemli rol oynadı.

TPIC, geçen sene Venezuela ile konut karşılığı petrol ve Kuzey Irak ile ham petrol karşılığı ürün ticareti projeleri ile gündeme gelmişti. Halen Libya ve Akdeniz havzasında petrol ticareti yapan şirket, ayrıca Irak’ta bulunan Rumailaı’da 305 milyon ABD Doları yatırımı parafe etmişti. Türkiye’de 40 adet arama ruhsatı olan Turkish Petroleum International Company, bilhassa Adıyaman Şambayat Sahası’nda son dönemlerde yaptığı sondajlarla önemli oranda petrol üretiyor. Ayrıca jeotermal yatırımcılarınca sondaj müteahhitliğinde tercih ediliyor.

Reklam
Reklam

Ocak ayında Bakanlar Kurulu kararı ile Boru Hatları Petrol Taşıma AŞ’ye (BOTAŞ) bağlanan TPIC‘in Kuzey Irak’ta yabancı petrol devleri ile el ele vererek petrol arama faaliyetleri yürüteceği haberleri basında adından söz ettirmişti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: