Tpjd'den Büyükşehir'e Ziyaret

Türkiye Petrol Jeologları Derneği (TPJD) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Bahtiyar, beraberindeki yöneticilerle Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret...

Türkiye Petrol Jeologları Derneği (TPJD) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Bahtiyar, beraberindeki yöneticilerle Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Savruk'un ev sahipliğinde Başkanlık Makamı'nda gerçekleşen ziyarette TPJD Yönetim Kurulu Başkanı Bahtiyar, dernekleri hakkında Savruk'a bilgiler vererek petrol ve doğalgazla ilgili bilimleri ilerletmek, bilimsel ve teknik gelişmeleri araştırmak ve yenilikleri takip etmek amacıyla zaman zaman uluslararası toplantılar tertip ettiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Son yıllarda kaya gazının öneminin arttığını ve Kayseri bölgesinin bu bakımdan dünyanın ender yerlerinden biri olduğunu kaydeden TPJD Yönetim Kurulu Başkanı Bahtiyar, 9- 14 Eylül tarihleri arasında Kayseri'de uluslararası boyutta bir çalıştay düzenleyeceklerini ve Pınarbaşı ve Sarız bölgelerinde de saha çalışmaları ve gözlemler yapacaklarını anlattı.

Çalıştay hakkında detaylı bilgiler veren TPJD Yönetim Kurulu Başkanı Bahtiyar, Büyükşehir Belediyesi'nden çeşitli konularda destek istedi.

Çalıştay Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Namık Yalçın da Kayseri'nin jeolojik özelliklerinden söz ederek çalıştayın önemine değindi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Vekili Mehmet Savruk ise çalıştayın verimli geçmesi temennisinde bulunarak Büyükşehir Belediyesi olarak ellerinden gelen desteği veremeye hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: