Trabzon Artık Belini Doğrultuyor

Seza Hanımlar Kültür İletişim Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin (SEZADER) “AB’nin Türkiye’nin az Gelişmiş Bölgelerindeki Kadın...

Seza Hanımlar Kültür İletişim Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin (SEZADER) “AB’nin Türkiye’nin az Gelişmiş Bölgelerindeki Kadın ve Kadın STK’ların Güçlendirilmesi Hibe Programı” kapsamında Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenen “Trabzon Belini Doğrultuyor” bilinçlendirme projesi çerçevesinde Trabzon kırsalında yaşayan ve bel ağrısı problemi yaşayan kadınlar tedavi ettiriliyor.

Kırsal kesimde yaşayan kadınların bilinçlendirilmesi için başlatılan proje kapsamında bugün Akçaabat’ın Şinik beldesinden minibüslerle Trabzon'a getirilen kadınlar özel bir fizik ve rehabilitasyon merkezinde bel ve sırt ağrıları şikayetleri nedeniyle tedavi edildi.

Reklam
Reklam

Proje kapsamında tedavi ettirdikleri kadınlardan hiçbir ücret talep etmediklerini belirten Seza Hanımlar Kültür, İletişim, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Rabia Çelik, “SEZADER olarak AB’nın kadın STK’larını güçlendirme hibe programını kapsamında ‘Trabzon Belini Doğrultuyor’ projesi uygulaması başlamıştır. Hastalarımız ilk tedavilerine başladılar. Kadınların bel ve omurga rahatsızlıklarını burada fizik tedavi ile iyileştirme konusunda çalışmalarımız ilk adımı atmıştır. Bundan sonra 15 kişilik gruplar halinde her hafta hastalarımız köylerden evlerinden alınarak direk evlerine bırakılarak tedavileri tamamlanacak. Hastalarımızdan hiçbir ücret alınmayacak. Proje kapsamında ödenecektir. Onlardan hiçbir maddi talebimiz yoktur” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: