Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu:

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon'un tüm kanalizasyon, yağmur suyu ve içme suyu şebekesini yenileyeceklerini bildirdi.

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon'un tüm kanalizasyon, yağmur suyu ve içme suyu şebekesini yenileyeceklerini bildirdi. Gümrükçüoğlu, Değirmendere Atıksu Ön Arıtma Tesisinde, kanalizasyon ve atık sularla ilgili eleştiriler hakkında açıklama yaptı. Gümrükçüoğlu, 2009 yılında belediye başkanlığını yürütmeye başladığı anda derin deşarj ve ana kolektör sistemini yeniden devreye koyacak sistemin ihalesini yaptıklarını belirterek, şöyle devam etti: "Derin deşarj ana kolektör sisteminin yeniden devreye koyulmasıyla Moloz derin deşarj ana kolektör sisteminden günde 130 bin 205 metreküp, Değirmendere kolektör sisteminden günde 54 bin 778 metreküp ve yine Trabzon Havalimanı mevkisinden günde 26 bin 438 metreküp olmak üzere 211 bin 424 metreküp kanalizasyon atığı arıtılmakta ve görüldüğü gibi derin deşarj ve ana kolektör sisteminin yapımıyla Trabzon'un hizmetinde bulundurulmaktadır. 4 trilyon 36 milyar 760 milyon liraya gerçekleştirdiğimiz bu projenin 1 trilyon 500 milyar lirasını Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğünden, 2,5 trilyon lirasını da belediyemiz kaynaklarından temin ederek vazifemizi yaptık." Şehrin tüm kanalizasyon, yağmur suyu ve içme suyu şebekesini yenileyeceklerini kaydederek, "Şu anda bütün atık sular ve biyolojik atık su projesini tamamlamak üzereyiz. Atık sular ve derin deşarj sisteminin ötesinde biyolojik arıtmanın da gerçekleştirilmesiyle şehrin tüm su şebekesinin yenilenmesi, yine şehrin yağmur suları projesinin gerçekleştirilmesiyle en büyük altyapı adımlarını gerçekleştirmiş olacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: