Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Beşikdüzü'nü Ziyaret Etti

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, dün yaşanan sağanak dolayısıyla ilçe merkezini su basan Beşikdüzü'nü ziyaret etti.

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, dün yaşanan sağanak dolayısıyla ilçe merkezini su basan Beşikdüzü'nü ziyaret etti.

Gümrükçüoğlu, beraberindeki Beşikdüzü Kaymakamı Alaattin Aktaş, Belediye Başkanı Ramiz Uzun ile birlikte iş yerlerini su basan ilçe esnafını ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin nihai oluru ve diğer önemli projelerin takip edilmesi için Ankara'da bulunduğunu belirten Gümrükçüoğlu, "Haberi alır almaz programı yarıda keserek Trabzon'a döndüm ve ilk önce ilçemizi ziyaret etmek istedim. Su baskınları nedeniyle can kaybının olmaması sevindirici" dedi.

Reklam
Reklam

Gümrükçüoğlu, Trabzon Belediyesi'nin 30 iş makinesi ve 75 personelle selin izlerini silmek için çalıştığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Selden zarar gören esnafımızın maddi zararlarının karşılanması için gerekli girişimler ve görüşmeler yapıldı. Oluşturulacak komisyon ile maddi hasar tespit edilecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleri, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala'nın bilgileri dahilinde ve imkanlar ölçüsünde maddi zararların karşılanmasına çalışılacak. Su baskınının meydana geldiği andan itibaren belediyemiz, Beşikdüzülülerin yardımına koştu. Ekiplerimiz su baskını olan iş yeri, sokak ve caddelerin tümünü eski haline getirecek. Burada fedakarca çalışan Trabzon Belediyesi, Beşikdüzü Belediyesi, Tirebolu Belediyesi, Araklı Belediyesi ve çevre ilçelerin belediye personeline teşekkür ediyorum. Bu birliktelik bölgemiz insanının nasıl bir ve beraber tek yürek olduğunu göstermesi açısından önem arz etmektedir."

Başbakan Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve milletvekillerinin geçmiş olsun dileklerini de Beşikdüzü halkına ileten Başkan Gümrükçüoüğlu, su baskınının etkilerini ortadan kaldırmak için çalışan belediye personeline tatlı ikramında bulundu.

Reklam
Reklam

Muhabir: Cenk Yavuz Usta

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz