Trabzon Belediyesi İle “üniversiteli” Oldular

Trabzon Belediyesi tarafından 2011-2012 eğitim ve öğretim yılında ikincisi düzenlenen üniversite hazırlık kursuna katılan öğrencilerden...

Trabzon Belediyesi tarafından 2011-2012 eğitim ve öğretim yılında ikincisi düzenlenen üniversite hazırlık kursuna katılan öğrencilerden 117’si üniversiteyi kazandı. Toplam 550 öğrencinin eğitim gördüğü ve lise son sınıflar ile mezun olan öğrencilerden sınava giren 223 öğrenciden 117’si üniversiteli oldu. Kursa katılan ve ilk yerleştirmede herhangi bir lisans ve ön lisans programına yerleşemeyen 22 öğrenci ise yapılacak ek kontenjan yerleştirme sonucunu bekliyor.

Kursa katılan ve sınava giren 223 öğrenciden 41 öğrenci 4 yıllık lisans programlarına girmeye hak kazanırken, 76 öğrenci ise 2 yıllık ön lisans ve 4 yıllık açık öğretim programlarına yerleşti.

Reklam
Reklam

Konuyla ilgili açıklama yapan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 2011-2012 eğitim ve öğretim yılında ikincisini düzenledikleri üniversiteye hazırlık kursuna katılan öğrencilerden 117’sinin üniversiteyi kazanmasından mutluluk duyduklarını belirterek, “Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile ortaklaşa düzenlediğimiz ve öğrencilerin ücretsiz olarak yararlandığı kurslara katılan öğrencilerimiz gösterdikleri başarılarla bizleri gururlandırdı. Belediye eski hizmet binasında eğitim ve öğretim gören öğrencilerimize her türlü desteği veren fedakâr öğretmenlerimizi, ailelerini ve belediyemiz çalışanlarını kutluyorum. Bu yıl üçüncüsü yapılacak kursa katılacak öğrencilerimizden bu başarı oranının daha da yukarılara çıkarmalarını bekliyorum” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: