Trabzon Belediyesi Sorunları Çözmeye Devam Ediyor

Trabzon Belediyesinin kent içerisinde özellikle kamulaştırma sorunu nedeniyle açılamayan yollar için birikmiş sorunları çözmeye devam ettiği bildirildi.

Trabzon Belediyesinin kent içerisinde özellikle kamulaştırma sorunu nedeniyle açılamayan yollar için birikmiş sorunları çözmeye devam ettiği bildirildi. Trabzon Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, belediyenin son olarak 2 Nolu Beşirli Mahallesi'ni Karşıyaka Mahallesi'ne bağlayan 24 Şubat Caddesi'nde bulunan 865 metrekare arsayı da kamulaştırdığı belirtildi. Söz konusu yolun açılması önündeki engellerin kaldırıldığı kaydedilen açıklamaya, şöyle devam edildi: "24 Şubat Caddesi'nin devamı olan ve Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi'nin kuzeyinde kalan arsanın ödenek sıkıntısı nedeniyle yıllardır kamulaştırılamaması nedeniyle ulaşımda büyük sıkıntılar yaşanıyordu. Mahalleden gelen talepleri dikkate alan Trabzon Belediyesi, Avni Doğu ve hissedarları ile anlaşma sağlayarak 865 metrekare arsayı 1 milyon 307 bin liraya kamulaştırdı." Açıklamada, meclis toplantısında söz konusu yol güzergahı üzerinde bulunan arsanın kamulaştırılması için mülk sahipleri ile anlaşma sağlandığı vurgulanarak, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun da şu ifadelerine yer verildi: "Gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından yol açma çalışmalarına başlanacaktır. Bilindiği gibi Trabzon Belediyesi daha önce de kamulaştırmaların yapılamaması nedeniyle Fatih-Tanjant bağlantı yolunu 3 milyon 400 bin liraya kamulaştırarak yolu yapmış ve trafiğe açmıştı. Belediye ayrıca Hacı Ziya Habiboğlu Araçlı Alt Geçidi'ni sahile bağlayan güzergah üzerinde bulunan ve yılardır kamulaştırma yapılamaması nedeniyle trafik sıkışıklığının meydana geldiği yol güzergahı üzerinde bulunan 5 binayı kamulaştırmış ve yolun yapımını tamamlayarak bölgede trafiğin önemli oranda rahatlamasını sağlamıştı."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: