Trabzon Belediyesi, Tanjant Yolu Üzerine Katlı Otopark Yapacak

Trabzon Belediyesi, Yavuz Selim Bulvarı (Tanjant yolu) üzerinde Hacı Kasım kavşağının güney bölümünde bulunan İl...

Trabzon Belediyesi, Yavuz Selim Bulvarı (Tanjant yolu) üzerinde Hacı Kasım kavşağının güney bölümünde bulunan İl Özel İdaresine ait taşınmazı mahsuplaşma yoluyla alıyor. Söz konusu alanın belediyeye ait Esentepe, Gazipaşa ve Toklu mahallelerinde bulunan mülkleri ile mahsuplaşma yoluyla alınması kararı, hem Belediye Meclisi'nde hem de İl Genel Meclisi’nde kabul edildi. Belediye arsa kıymet takdir bedellerinden doğan 1 milyon 594 bin lirayı İl Özel İdaresi'ne ödeyecek.

Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, şehre kapasiteli bir katlı otopark kazandırmak için uzun süredir çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Reklam
Reklam

İl Özel İdaresi'nin mülkü olan ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsisli alanın alınması ve bitişik parseller ile bazı parsel atıklarıyla ilgili kamulaştırma çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Gümrükçüoğlu, “Bu uzun süreç sonunda İl Genel Meclisimizin de bu konuda gerekli kararı verip, bize bildirdi. Tabi ki İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi söz konu alanı sadece eğitim amaçlı kullandırma hakkına sahip. Başka bir amaç dışında mahkemeye de intikal etmiş şekliyle kullandırması mümkün değil. Bu nedenle bizde belediyemize ait bazı mülkleri İl Özel İdaresi'ne mahsuplaşma yolu ile veriyoruz. Sonuç olarak mahsuplaşmada 1 milyon 594 bin lira ödemek kaydıyla söz konusu alan katlı otopark olarak belediyemizin kullanımına kavuşturulmuş olacak. Diğer parsel atıklarının da kamulaştırılmasıyla önemli bir bulvar üzerindeki bu otoparkı şehrimize kavuşturacağız." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: