Trabzon Belediyesi vatandaşı meslek sahibi yapıyor

Trabzon Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İş-Kur İl Müdürlüğü ile ortaklaşa açtıkları kurslarla işsizleri...

Trabzon Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İş-Kur İl Müdürlüğü ile ortaklaşa açtıkları kurslarla işsizleri meslek sahibi yapıyor. Belediyenin şu ana kadar açtığı kurslarla 650 kişi meslek sahibi oldu.
Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İş-Kur İl Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenledikleri kurslarda yaklaşık 650 vatandaşı meslek sahibi yaptıklarını belirtti. Gümrükçüoğlu, “Kalifiye eleman yetiştirmek için kurslarımızı sürdürüyoruz. Eğitimleri boyunca kursiyerler günlük 15 TL harcırah veriyoruz. Kursların sonunda başarılı olan kursiyerlere sertifika veriyoruz. Bunun yanında eğitimlerini tamamlayan kursiyerlerimizin işe yerleştirilmelerine de yardımcı oluyoruz. Açtığımız kurslara destek veren kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.
Belediyenin son açtığı 2.İş Makineleri Ekskavatör-Loder-Greyder kursunda 14 kursiyere 72 saat eğitim verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz