Trabzon Belediyesinden Su Sayacı Uyarısı

Trabzon Belediyesi, soğuk hava nedeniyle su sayaçlarında meydana gelebilecek donma tehlikesine karşı vatandaşları uyardı.

Trabzon Belediyesi, soğuk hava nedeniyle su sayaçlarında meydana gelebilecek donma tehlikesine karşı vatandaşları uyardı. Trabzon Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, ani soğuyan havaların özellikle açıkta bulunan su sayaçlarını olumsuz etkileyebileceği belirtildi. Yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı ve düşen hava sıcaklığı ile özelikle açık ortamda bulunan su sayaçlarının donma tehlikesine karşı korunması gerektiğine işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Açık ortamdaki su sayaçlar, soğuğu geçirmeyecek şekilde talaş veya cam yünü destekli malzemeler ile sarılmalıdır. Alınan önlemlere rağmen su sayacı donmuş ise üzerine kesinlikle sıcak su dökülmemeli ve herhangi bir şekilde ısıtılmamalıdır. Su sayaçlarının donmaması, bozulmaması ya da patlamaması için sayaçların bulunduğu yerin hava sirkülasyonuna karşı korunması amacıyla açık bölümlerin kapatılması gerekmektedir. Sayacın bulunduğu yerde varsa kırık camlar yenilenmeli, sayaçlar ve açıkta kalan su boruları izocam, cam yünü, bez parçası, talaş boru kılıfı gibi maddelerle kaplanmalıdır." Açıklamada, abonelerden, donan su sayaçlarını Trabzon Belediyesine bildirmeleri istendi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: