“trabzon-erzincan Demiryolu’nun Yüzde 10’nun Yapımı 2014 Türkiye Bütçesine Konulmalı” Çağrısı

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis üyesi Ahmet Sarı, Trabzon-Erzincan Demiryolu'nun yüzde 10’nun Türkiye...

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis üyesi Ahmet Sarı, Trabzon-Erzincan Demiryolu'nun yüzde 10’nun Türkiye bütçesine konulması çağrısında bulundu.

Demiryolunun Trabzon'un olmazsa olmazı olduğunu vurgulayan Sarı, Trabzon-Erzincan Demiryolu'nun Karadeniz Bölgesi’ni Çin ve Avrupa'ya bağlayacağını kaydetti. Trabzon-Erzincan Demiryolu Platformu'nun geçen dönem içerisinde kurulduğunu, çalışmalara daha fazla ağırlık verilerek, özellikle 2018 yılında öngörülen Trabzon -Erzincan Demiryolu Projesi’nin öncelikli hale getirilmesi için hükümete baskı yapılması gerektiğini vurguladı. Meclis Üyesi Ahmet Sarı, " En azından 2014 yılı Türkiye bütçesine bu demiryolu projesinin yüzde 10'unu koydurmalıyız. Tahmini bütçe 7 milyar dolardır. Bunun içinde Gümüşhane yolu da var. Giresun'da var. Tahmini 5 milyar dolar kalan kısımdır. Bunun yüzde 10'u 500 milyon doları 2014 bütçesine koydurabilirsek projeyi ihale aşamasına getirmiş oluruz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz