Trabzon İş Gücü Piyasası’nın Analizi Yapılacak

Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Sezgin, işgücü piyasasında meydana gelebilecek sosyo-ekonomik değişme...

Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Sezgin, işgücü piyasasında meydana gelebilecek sosyo-ekonomik değişme ve gelişmelerin istihdam üzerindeki etkilerini ortaya çıkarmak için yerel düzeyde işgücü piyasası analizini başlattıklarını belirtti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sezgin “Bu analizle; piyasa gelişmeleri, ihtiyaç duyulan elemanlar, işgücü açığı gibi piyasa kavramlarına yönelik Trabzon ilinin işgücü projeksiyonu çıkarılacaktır. 15 Mayıs-30 Haziran 2013 tarihleri arasında 10 ve üzeri işçi çalıştıran 2324 işyerine uygulanacak olan işgücü piyasası talep araştırmasının bugüne kadar ilimizde yapılan en kapsamı araştırmalardan biri olacak. Yapılacak olan bu çalışmasıyla ilimiz işgücü piyasasının mevcut durumu belirlenerek işverenlerimizin ihtiyaç duyduğu, talep ettiği meslek ve beceriler tespit edilecek ve durum analizi oluşturulacak” dedi.

Reklam
Reklam

Sezgin, bu araştırma için hizmet alımına gitmediklerini, araştırmanın kendi personelleri tarafından yapılacağını ve bu çalışmanın sonunda elde edilecek bulguların kamuoyuyla paylaşılacağını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: