Trabzon Kent Bilgi Sistemi hizmete girdi

Trabzon Belediye, belediye kaynaklarını en iyi şekilde değerlendirilmesine imkan sağlaşan ve vatandaşların bilgiye ulaşımını kolaylaştıran...

Trabzon Belediye, belediye kaynaklarını en iyi şekilde değerlendirilmesine imkan sağlaşan ve vatandaşların bilgiye ulaşımını kolaylaştıran Kent Bilgi Sistemi’ni hizmete sundu.
Trabzon Belediyesi’nin resmi web sitesi “trabzon.bel.tr” adresinde yayına başlayan Kent Bilgi Sistemi ile vatandaşlar, 'Kent Rehberi' ve 'imar durumu' olmak üzere iki ayrı linkten yararlanıyor. Sistem sayesinde vatandaşlar birçok bilgiye rahatlıkla ulaşabiliyor.
Kent Rehberi sayesinde Trabzon’daki nöbetçi eczanelerin yerlerini hem grafik hem de adres bilgileriyle birlikte görüntüleyip fotoğraflarla detaylı bilgiler alınabiliyor. Bu bölümde ayrıca mahalle, sokak ve kapı numarası girilerek binalara ilişkin bilgilere de ulaşılabiliyor.
'İmar durumu' yayınıyla da ada ve parsel bilgileri ya da resmi adresi bilinen herhangi bir yerin imar durumunu sorgulamak ve yazıcıdan çıktı almak mümkün.
Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, seçim öncesi vaatlerinden biri olan projesinin tamamlandığını belirterek, “Kent Bilgi Sistemi ile vatandaşlar Trabzon’un mahalle, soksak ve hatta apartmanlarını bile görebilecek. Bunun yanında arsalarının imar durumlarını da bilgisayar çıktısı olarak alabilecekler. Belediyemizin internet sitesinde yayına başlayan sistemle adeta Trabzon vatandaşlarımızın elinin altında olacak.” dedi.
Vatandaşların sistemden daha çok yararlanmalarını sağlamak amacıyla önümüzdeki günlerde kentin değişik yerlerine ekranlar da yerleştirileceği bilgisini veren Gümrükçüoğlu, böylelikle Kent Bilgi Sistemi yayınlarının sokağa kadar ulaşmış olacağını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz