Trabzon, Kutlu Doğum'a hazır

Trabzon İl Müftüsü Veysel Çakı, dinin sadece belli ibadetlerden ibaretmiş gibi algılanması, sosyal hayata davranış...

Trabzon İl Müftüsü Veysel Çakı, dinin sadece belli ibadetlerden ibaretmiş gibi algılanması, sosyal hayata davranış modeli olarak yansımaması ve gittikçe bu değerlerden uzaklaşılması yüzünden fertlerin birbirinden kopuk bir hayat sürdürdüğünü söyledi.

Müftü Çakı, 14-20 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin tanıtımı için bir otelde düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, İslam dininin iki asli kaynağı olan Kur’an ve Sünnette, Müslümanların bilgiye dayalı, dinin asli kaynaklarıyla örtüşen, sosyal hayata yansımış, ahlak eksenli bir dindarlığın gerçekleşmesini hedeflediğini vurguladı.

Reklam
Reklam

Bu gayenin gerçekleşmesi için bu yılki Kutlu Doğum Haftası'nın konusunun “Peygamber Efendimiz, Kardeşlik Hukuku ve Kardeşlik Ahlakı” olarak belirlendiğine değinen Çakı, “Dinin sadece belli ibadetlerden ibaretmiş gibi algılanması, sosyal hayata davranış modeli olarak yansımaması ve gittikçe dini ve kültürel değerlerimizden uzaklaşılması nedeniyle toplum fertleri birbirinden kopuk bir hayat sürdürmektedir. Akrabalık, komşuluk, dostluk ve kardeşlik duygularının zayıfladığı günümüzde böyle bir konunun gündeme alınması son derece isabetli olmuştur.” dedi.

İslam peygamberi Hz. Muhammed (s.a.v.)’in ‘Kendisi için istemediğini başka bir kardeşi içinde istemedikçe kişi tam anlamıyla inanmış mümin sayılmaz’ buyurduğuna dikkat çeken Çakı şöyle devam etti: “Bu anlayış, ‘son nefesinde dahi içeceği bir yudum suyu yanındaki kardeşine ikram edebilme’ özverisini, fedakarlığını gösterebilen zirve şahsiyetler meydana getirdi.”

Müftü Çakı, Trabzon’da da kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının da desteği ile hazırlanan Kutlu Doğum Haftası etkinliklerin bir hafta boyuncu dolu dolu devam edeceğini kaydetti. Etkinliklerin 14 Nisan Cumartesi günü saat 13.00’te Meydan Parkı’nda yapılan programla başlayacağını belirten Çakı, aynı gün akşam saat 19.30’da Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenledikleri etkinliğin icra edileceğini söyledi. Çakı, haftanın ana kutlama programının da 15 Nisan Pazar günü saat 13.30’da 19 Mayıs Spor Salonu’nda gerçekleştirileceğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Müftü Çakı, bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerle Hz. Peygamberin anlamaya ve anlatılmaya çalışılacağı etkinlikleri herkesi beklediklerini de sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: