Trabzon Lojistik Merkez Olmak Istiyor

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) tarafından, Trabzon'un lojistik merkez olması yönünde yapılan çalışmalar kapsamında, dünyanın önde gelen lojistik merkezlerinden Hong

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) tarafından, Trabzon'un lojistik merkez olması yönünde yapılan çalışmalar kapsamında, dünyanın önde gelen lojistik merkezlerinden Hong Kong'da inceleme yapıldı.

DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Trabzon Ticaret Borsası toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında, Ekonomi Bakanlığı'nın koordinatörlüğünde, birlikleri tarafından oluşturulan bir heyetin 13-18 Ağustos tarihleri arasında Hong Kong'da teknik inceleme gezisi düzenlediğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Gürdoğan, Trabzon'da lojistik merkez kurulmasına yönelik Ekonomi Bakanlığı, valilik ile diğer kurum ve kuruluşların ortak organizasyonunda çalışmaların yürütüldüğünü vurguladı.

Bu kapsamda dünyanın önde gelen lojistik merkezlerinden biri olan Hong Kong'da yaptıkları incelemeyi rapor haline getirdiklerini belirten Gürdoğan, şunları söyledi:

"Hong Kong'da yapılan toplantılarda Trabzon'da kurulması planlanan lojistik merkeze ilişkin taslak bilgileri içeren sunumlar yaptık. Görüştüğümüz lojistik ve danışmanlık firmaları yetkilileri, Trabzon'a özellikle bölgesel konumundan dolayı bir lojistik merkez kurulmasına yönelik projeyi olumlu karşıladı. Bölgenin stratejik konumunun sunduğu avantajlar da göz önünde bulundurulduğunda projenin hayata geçirilmesiyle başarı elde edileceği öngörüsünde bulunuldu."

Küreselleşen ekonomide taşımacılığın en önemli ayağını yük akışının sürekliliğini sağlayan lojistik merkezlerin oluşturduğunu vurgulayan Gürdoğan, "Hong Kong'ta yaptığımız teknik inceleme gezisi kapsamında hazırlanan raporlar ilimizde kurulması planlanan lojistik merkez açısından çok faydalı oldu" dedi.

Reklam
Reklam

Ahmet Hamdi Gürdoğan, Trabzon'un lojistik merkez olma yolunda en şanslı il olduğunu, Türkiye'de başka illerde açılacak merkezlerle birlikte, ülkenin bu konuda bir üs olabileceğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Zafer Sel

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: