Trabzon 'tek'ledi

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Trabzonspor ile Sivasspor kozlarını paylaştı.

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Trabzonspor evinde Sivasspor'u ağırladı. Mücadele 0-0 berabere tamamlandı.

Maçtan KarelerTRABZONSPOR 0-0 SİVASSPOR

Stat: Hüseyin Avni aker
Hakem: Fırat Aydınus

Trabzonspor: Onur, Bosingwa, Bamba, Mustafa, Aykut Demir, Zokora, Yusuf, Adrian (Dk.77 Zeki), Malouda (Dk.85 Emre), Olcan, Henrique (Dk.60 Abdulkadir)
Teknik Direktör: Mustafa Reşit Akçay

Sivasspor: Korcan, Cicinho, Da Costa, Murat, Ziya, Burhan (Dk.63 Rafik), Kadir, Mehdi, Aydın (Dk.78 Abdulkadir), Aatif, Djebbour
Teknik Direktör: Roberto Carlos

Reklam
Reklam

Sarı Kartlar: Da Costa, Ziya, Kadir, Mehdi (Sivasspor)

Kırmızı kart: Dk.62 Mustafa Yumlu (Trabzonspor)

Notlar.. Notlar..

Spor Toto Süper Lig'de sahasında Sivasspor'u konuk eden Trabzonspor,en son ligde Fenerbahçe ile oynadığı karşılaşmadaki ilk 11'e göre tek oyuncu değişikliğine gitti. Teknik direktör Mustafa Akçay, savunmada Giray'ın sakatlığı nedeniyle Fildişi Sahilli oyuncu Souleymane Bamba'yı ilk 11'de sahaya sürerek tek değişikliğini zorunlu olarak yaptı. En son UEFA Avrupa Ligi'nde Apollon Limassol maçında oynayan Bamba, ilk kez bu sezon ligde forma giydi. Bordo-mavili takımın UEFA Avrupa Ligi'nde Lazio ile Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynadığı karşılaşmada sakatlanan Colman da tam olarak istenilen seviyeye gelemediği için Sivasspor maçında forma giyemedi. Sakatlığı düzelen Soner Aydoğdu ise yedek kulübesinde kendine yer buldu. Son haftalarda yedek kulübesinde yer alan forvet oyuncusu Janko, bu kez 18 kişilik kadroda da kendine yer bulamadı.

Reklam
Reklam

Yusuf Erdoğan'a ödül
Trabzoncell aboneleri tarafından "eylül ayının futbolcusu" seçilen genç oyuncu Yusuf Erdoğan'a maç öncesi ödülünü kulüp genel sekreteri Köksal Güney, protokol tribünü önünde verdi.

Hacıosmanoğlu statta yer alamadı
Fenerbahçe-Trabzonspor maçı sonrası çıkan olayların ardından yaptığı açıklamalar nedeniyle 20 gün hak mahrumiyeti cezası alan Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, karşılaşmayı statta izleyemedi.

Sivasspor'da Utaka ve Ümit yok
Sivasspor'da da sakatlıkları bulunan Nijeryalı oyuncu John Utaka ve savunmada Ümit Kurt, 18 kişilik kadroda yer alamadı.

Taraftar ilgisiz
Ligde son 4 maçta 10 puan alan Trabzonspor'un karşılaşmasına taraftarları fazla ilgi göstermedi. Hüseyin Avni Aker Stadı tribünlerinde geniş boşluklar yer alırken, yaklaşık 8 bin taraftar karşılaşmayı izleyerek takımlarına destek verdi.

MAÇTAN DAKİKALAR

18. dakikada gelişen ani atakta Adrian'ın pasıyla sağ kanatta topla buluşan Malouda, bomboş ceza sahası içine girdi, kaleci ile karşı karşıya kaldı ama savunma son anda müdahale ederek topu uzaklaştırdı.

Reklam
Reklam

20. dakikada Mustafa'nın ara pasıyla defansın arkasına sarkan Henrique, kaleciyle karşı karşıya kaldı, şutunda top kaleci Korcan'dan döndü.

26. dakikada Olcan'ın sağdan ortasına Malouda kale önünde dokunda, kaleci Korcan müthiş bir hamle ile topu üstten kornere çeldi.

40. dakikada sağdan ceza sahasına giren Burhan, Yusuf'un müdahalesi ile yerde kaldı, Sivassporlu futbolcular penaltı bekledi ancak hakem devam kararı verdi.

Kalan dakikalarda da gol olmadı ve müsabakanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

53. dakikada De Costa'ın uzaktan sert şutunu kaleci Onur çift yumrukla uzaklaştırdı.

62. dakikada Mustafa Yumlu ile Ziya arasında yaşanan ikili mücadelede hakem Fırat Aydınus, Mustafa'ya yapılan hareketi faul olarak değerlendirdi. Ardından Yumlu'un dirseğini Ziya'ya kasıtlı olarak vurduğunu değerlendiren Aydınus, oyuncuyu kırmızı kart ile soyunma odasına gönderdi.

77. dakikada Adrian'ın derinlemesine pasında topla birlikte ceza sahası içine giren Malouda, topu ayağından fazla aşınca kaleci Korcan topu kontrol altına aldı.

Reklam
Reklam

Kalan dakikalarda gol olmayınca mücadele 0-0 berabere bitti.