Trabzon uluslararası tiyatro festivaline hazırlanıyor

Trabzon'da, 2-15 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali için hazırlıklar tamamlandı. Bu yıl...

Trabzon'da, 2-15 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali için hazırlıklar tamamlandı. Bu yıl 13’üncüsü yapılacak festivale, 13 ülkeden 15 farklı oyun sahnelenecek.

Trabzon Devlet Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Fatih Dokgöz, festivalle ilgili düzenlediği basın toplantısında, 6 ülke ile başladıkları organizasyonun Türkiye'nin en büyük festivali haline geldiğini belirtti. Festivale bu yıl 12 misafir ülkenin katılacağını anlatan Dokgöz, Türkiye'den de Trabzon, İstanbul, Ankara, Bursa ve Konya Devlet Tiyatroları'nın sahne alacağını dile getirdi. Festivalin dünyanın önemli festivalleri arasında yer aldığını kaydeden Dokgöz, ''Trabzon'daki festival dünyada düzenlenen tiyatro festivalleri arasında en önemlileri arasında yer alıyor. Bu da bizi oldukça mutlu ediyor.'' diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bu yıl 13'üncüsü düzenlenecek Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali'ne Türkiye'nin yanı sıra şu ülkeler katılacak: ''Gürcistan, Yunanistan, Macaristan, İngiltere, Romanya, Makedonya, Rusya, İtalya, Hollanda, Avusturya, Letonya ve Afganistan."

Meydan Parkı’nda 2 Mayıs’ta gerçekleştirilecek festival, Ankara Devlet Tiyatrosu’nun ‘Barış’ isimli oyunu ile başlayacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: