Trabzon Valisi Kızılcık: "Ortahisar Projesi Dünyaya Örnek Olacak"

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Ortahisar Projesi'nin dünyaya örnek olacağını söyledi.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Ortahisar Projesi'nin dünyaya örnek olacağını söyledi.

Ortahisar Projesi'nin değerlendirilmesi amacıyla Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Kızılcık'ın yanı sıra Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cenap Sancar, Yrd. Doç. Dr. Hamiyet Özen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kul, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, BİMTAŞ Genel Müdürü Arif Peyami Başkaraca ve ilgili heyet katıldı.

Reklam
Reklam

Ortahisar Projesi'nin restorasyon çalışmasında önemli aşama kaydedildiğini ifade eden Kızılcık, "Bu proje belediyemiz, üniversitemiz, sivil toplum kuruluşlarımız ile ortaklaşa yürüttüğümüz bir çalışmadır. Alternatif turizm anlamında çok önemli destinasyon haline gelen Trabzon'umuzun özel projelerinden olan Ortahisar çalışmamız ecdada saygıyı, tarihi eserleri ihyayı içeriyor" dedi.

Kızılcık, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin BİMTAŞ Şirketi tarafından projelendirme çalışmalarının devam ettiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Hassas ve güzel çalışmalarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Bu yıl içinde proje safhası bitecek ve bizde üretim safhasına geçeceğiz. 1.5 yıldır biz çeşitli platformlarda Ortahisar'ı dile getiriyoruz. Vatandaşlarımızda restorasyon çalışmalarının başlamasını görmeyi bekliyorlar. Toplantımızda projenin sondan bir önceki safhasını görme imkanına kavuşacağız."

Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Trabzon'un tercih edilir kent olması adına projenin önemli olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Projenin ortaya çıkması ile uygulama çalışmalarına başlayacağız. Bir tarafta Zağnos surlarının olduğu, öbür tarafta Tabakhane kentsel dönüşümü ve surlarının olduğu, yukarıda İçkale Cami, aşağıda sahil ile buluşan tarihi Trabzon kentinin Ortahisar'ını, tarihi kimliğe saygı çerçevesinde en güzel yaşam alanı haline getireceğiz. Bu çalışma Trabzon'un tercih edilir önemli bir merkez olmasının adımı olacaktır."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: