Trabzon Vergi Dairesi Başkanı Yumbul, Vali Kızılcık'ı Ziyaret Etti

Trabzon Vergi Dairesi Başkanı Zeki Yumbul, Vali Recep Kızılcık'ı makamında ziyaret etti.

Trabzon Vergi Dairesi Başkanı Zeki Yumbul, Vali Recep Kızılcık'ı makamında ziyaret etti.

Vali Kızılcık, Vergi Haftası dolayısıyla Vergi Dairesi Başkanı Yumbul ve beraberindekileri makamında kabulü sırasında yaptığı konuşmada, verginin önemine değindi.

Devletin temelinin vergi olduğunu belirten Kızılcık "Vücudun içinde kanın olmadığı bir durum nasıl düşünülemezse, verginin olmadığı bir durumda devletin işleyişi için düşünülemez. Anayasamız verginin ödenmesi konusunda vatandaşa yükümlülük yüklemiştir. Vergimizi verelim ki ihtiyaç duyduğumuz, arzu ettiğimiz hizmetleri talep etme hakkını kendimizde görelim" dedi.

Reklam
Reklam

Vali Kızılcık, altyapı, eğitim, sağlık gibi kamu hizmetlerinin sunulması ve karşılanmasının bugüne kadar daha iyi bir yolunun bulunamadığını ifade ederek, "Her bir vatandaşımız vergi ödemeyi kutsal bir görev olarak kabul edip, ona göre davranırsa bizde devlet olarak zayıf düştüğü anda devletimizin sıcacık kollarında kendini rahat hissetmesini sağlayabilelim" diye konuştu.

Vergilerin toplanmasında, Vergi Dairesi çalışanlarının fedakarca çalıştığını vurgulayan Vali Kızılcık, şöyle devam etti:

"Vatandaşlarımızın bu görevlerini en iyi şekilde yerine getirebilmeleri için mesai gözetmeksizin gece gündüz demeden gerektiğinde hafta sonları bile çalışıyorsunuz. Tabi vergilerin ödenmesi artınca sizlerin de iş yükü artıyor. Eğer maaşlarımızın artmasını istiyorsak vatandaşımızın işini kolaylaştırıp üretim ve ticaret yapmalarını, kar etmelerini sağlamalıyız. Böylece vatandaşımızın, elde ettiği kazancın bir kısmını vergi olarak ödemelerine imkan vermiş oluruz. Vergilendirilmiş gelir kutsaldır. Vergilendirilmeden elde edilen gelir hem yasal, hem de ahlaki değildir. Bu haftanın vergi bilincinin oluşmasına katkı sağlamasını diliyorum."

Reklam
Reklam

Yumbul, Trabzon'da 2012 yılında, bir önceki yıla oranla toplanan vergi oranında yüzde 10 artış yaşandığına dikkati çekerek, "Trabzon'da 2012 yılında ve mali bütçe verilerine göre 1 milyar 110 milyon lira vergi geliri gerçekleşti. Yani bir önceki yıla göre yüzde 10'luk bir artış oldu. 2011'de ilimiz tahsilatta 20. sıradaydı, geçen yıl da aynı sırayı muhafaza etti. Tahsilat çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Konuşmaların ardından Yumbul ve beraberindekiler, Vali Kızılcık'a plaket ve çiçek takdim etti.

Muhabir: Meltem Yılmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: